Глутницата не пуска кокала!

65259
Глутницата не пуска кокала!
Снимка: БГНЕС

Няма край нахалството на провалените властващи. Вижте само - Станишко, наклепан с фекалии до ушите, загубил петнадесети поред избор от ГЕРБ, намразен от собствения си електорат като най-голямия му враг - и днес си позволява да диктува правилата на играта! Или поне да се опитва да ги диктува. Ще има оставка на Орешарски, няма да има оставка на Орешарски, до обяд едно, следобед - друго! Станишко, чедото на Политбюро, крал, крал покрай баща си, живковиста Димитър Станишев, така, че един цял народ 30 години по-късно още не може да си стъпи на краката!

Сега малкият Станишев, заедно с Местан и българите-туркофили, потърсили лесна кариера и лесни пари чрез партийното си членство в ДПС, диктуват правилата на играта в държавата, при това след едни открадната избори - през 2013 година, и други - катастрофално загубени! - през май 2014 година!

На консултативния съвет при президента малкият Станишко, синчето на живковиста Димитър Станишев, очевидно бъркайки днешното време с времето на Политбюро, си позволи да има претенции - и около датата на предсрочните избори, и около оставката на правителството. Върхът на нахалството на Станишев и Местан беше претенцията им консултациите между парламентарните партии за точната дата на изборите да започнат "от следващия понеделник", защото и двамата "имали неотложни пътувания в чужбина!".

Представете си наглостта - шест дена ще бъдат пропуснати, заради прищевките на двамата узурпатори на властта в продължение на цяла година!

Другият екземпляр пък - Орешарски! - да му се чуди човек - ходи с шест бодигарда и се подсмихва ехидно, без да прави сметка, че рано или късно сметката ще трябва да си я плати! Тази за:

- 4.5 млрд. заеми, които българския народ ще изплаща поне 20 години; за антибългарската политика по руския проект Южен поток;

Станишев: Аз и Шулц ще водим преговорите за формиране на ЕК

Мартин Шулц беше избран с огромно мнозинство за президент на групата на социалистите и демократите за следващия период, когато ще се ...

- 370 дни (досега!) неподадена оставка;

- Падналия под морското равнище кредитен рейтинг на България;

- Избирателното прехвърляне на пари към кметовете на БСП и ДПС, за сметка на големите градове, държани от кметове на ГЕРБ; и за още хиляда неща!

- И за още безброй зулуми, които тепърва ще изскачат!

Дава ли си сметка Орешарски колко го мрази целокупният български народ? Как ще живее занапред тази личност - тогава, когато бодигардовете ще го изоставят и ще му се наложи да ходи сам по улиците? Да се чуди и мае човек, как я мисли неизбираният премиер - вероятно най-мразеният мъж в държавата! Омразен повече от Франкенщайн, мразен повече и от Василий Българоубиец - византийският император, който - помните го от учебниците по история! - ослепил хилядите пленени български войници, като оставил на сто един с по едно око - за да ги води! Орешарски Българоубиец! Нека някой да изчисли по колко хиляди евро от взети досега 4,5 милиарда евро заеми (за да бъдат откраднати!) се падат за връщане на всеки от 7-те милиона българи?! Включително и на новородените! А да не забравяме, че глутницата се готви да вземе - на прощаване! - още толкова! Затова се дърпат толкова с оставката и сдаването на властта! Да не забравяме и колко ще трябва всеки пръкнал се на света българин - поне 20-30 години напред! - да изплаща на руснаците за Южен поток - подаръци, които кабинетът "Орешарски" ни оставя за цял живот!

Гледат делото срещу Станишев на 16 юни

Съдебният процес срещу председателя на БСП Сергей Станишев за изгубените секретни документи трябва да бъде подновен на 16 юни. На 23 о...

Защо се дърпат Станишко и Орешарски за оставката?! По няколко причини, ето ги:

- Искат да я друскат до края на юли, когато ТЕ ще определят бъдещия български еврокомисар; 

- Да продължат и да завършат партийното - заедно с ДПС, разбира се! - кадруване в центъра и по места;

- Да успеят надеждно да заметат далаверите си, направени за една година управление;

- Да открадната тези и още заеми, които ще завещаят на населението и на следващите управляващи;

Костадин Паскалев: В БСП има тежки критики към Станишев

Решенията, които Националният съвет на БСП взе на пленума си тази седмица са в съвсем различни направления от заявеното от лидера на па...

- Да приключат загробващия България договор за Южен поток, за да оправдаят взетите досега за това рушвети, а по възможност да вземат и нови... И още ред зулуми...

Специално внимание тук се полага и на президента Плевнелиев. На (и най-вече след!) консултативния съвет във вторник Плевнелиев се държа буквално обидно за всички български демократи и опозиционери. Той се беше смалил - "по-нисък от тревата, по-тих от водата" - само и само да покаже, че той е човекът, който държи нещата в ръцете си! Не е така, г-н президент! Вие бяхте доволен дори само от това, че ви бяха уважили и бяха дошли на "Дондуков" 2 - без да ви игнорират и да ви се подиграят! - нещо, което и Станишев, и Местан, и Миков, да не говорим за Доган в сянката, едва ли не всекидневно демонстрират пред населението! Господин Плевнелиев, вие сте смел човек, във вторник обаче вие се огънахте пред мародерите, като се съгласихте да обявите избори на три евентуални дати, както на БСП и ДПС бе изгодно, вместо да ударите, образно казано, по масата и да постановите - на 28 септември избори! Примерно! И никакви други такива!

Г-н Плевелиев, тук не става дума само за вашия имидж и за авторитета ви като "баща на нацията", а за институцията като цяло! След някоя година вие ще се върнете в бизнеса си, но следващите президенти ще трябва да работят по правилата - с орязани правомощия! - които вие допуснахте да ви наложат самозабравилите се дерибеи от парламента!

Това, което се случва пред очите ни, е световен феномен. Управляващи, които имат 7% обществено одобрение, не напускат автоматично властта, а извиват ръце и диктуват правилата на играта! Протакат до последно, заради кокала, искат да го глозгат още - макар само месец, седмица, ден, час! От глозгане направо са го полирали!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com