Керванът си върви, куршумите си летят. Докога?

81360
Керванът си върви, куршумите си летят. Докога?
Снимка: БГНЕС

Епохата на т.нар борци, мутри или както искате ги наричайте в средата на 90-те години беше известна с това, че на никого не му пукаше за закона и правилото на по-силния се беше възцарило в пълната си сила. През последните няколко месеца с известни условности човек може да остане с впечатлението, че сме се върнали 20 години назад.

Жертвите са най-различни – компютърен специалист, началникът на кабинета на кмета на Пазарджик, бивш борец и т.н. Общото – във всички случаи е видно - става въпрос за професионално извършена "работа". А полицията – в лицето на министъра на вътрешните Веселин Вучков и неговият силно (не)желан партньор Светлозар Лазаров и различните шефове на РДВР-та, се явява и не знае какво да каже. А какво ли и да каже... Особено предвид факта, че всяко ново управление започва именно с дотегналия на всички сектор „Сигурност” и неговата „реформа” и назначаването на свои хора. В резултат – най-често се стига масово до сценария "Делян Пеевски начело на ДАНС".

Кметът на Пазарджик не приема убийството като заплаха

Кметът на Пазарджик Тодор Попов не успя да сдържи емоциите си по време на пресконференцията след убийството на началника на кабинета си...

Една от основните тези в реториката на това управление са реформите – в съдебната система, в БДЖ, в пенсионната система, във въздушното дело, в разпръскването на кемтрейлс над страната и... (*заспива*). За момента (отново) всички – независимо дали разбират или не, имат мнение, знаят, могат, но не искат... И се говори – по сутрешни блокове, по телевизии, по радиа, в интернет, във Facebook, в Twitter, в Космоса... Т.е – не се променя нищо.

Което е чудесно и изключително удобно за всеки, който иска да си разчисти сметки с някой(и), кой(и)то не му е(са) удобен(и). Защото МВР и всичките му прилежащи агенции от сектор „Сигурност” приличат все повече на любимия Москвич на село – стар, харчещ много и струващ все повече и повече за поддръжка, но „нашата кола”... с която са свързани толкова спомени – били те добри или лоши. Никой не си мисли, че примерно може да се съкрати от „гориво” или „ремонти”, защото това ще остави толкова много наши „приятели” „на сухо” – кеф ти чичкото, дето оправя ремъка и го заменя със също толкова стар, кеф ти съседа, дето работи заедно с бензинаджията и т.н.

Вероятно не всичко е толкова черно и бяло, както и вероятно не всичко е толкова критично. Особено след като си позволяваме да продължаваме да се лъжем едни-други и да „харчим пари за глупости”. Мислейки си през това време, че САЩ, Русия, ЕС, Папата и всички останали ни мразят.

Не, те не ни мразят, вероятно не ни и обичат. Най-малкото защото приличаме на малко дете, което например е станало вече на 5 годинки, а все още държи да си пъхне пръстчето в контакта. Съгласете се: В началото това е забавно, но след 999 999 999-я път започва да става досадно.

Бивш шеф на РДВР: В Пазарджик скоро не е имало толкова жестоко убийство

Пазарджик отдавна не е имало такова жестоко убийство след случая със сестрите Белнейски. Това коментира Арлин Антонов, бивш директор на...

И затова, докато не накараме това „дете” да „порасне” и да се държи на положение, нищо няма да се промени. А труповете ще продължат да се трупат по улиците, докато всички ние плащаме по 1-1,2 млрд. лв. годишно за едно напълно неработещо МВР, неработещи служби и като цяло „държава”, в която изразът „Законът е врата в полето, през която минават само баламите” е издигнат до национален „лаф”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com