Когато гримът падне и звездата стане убиец

6642
Когато гримът падне и звездата стане убиец
Слава. Пари. Лукс. Красиви хора. Грандиозни партита и шикозни вечери в най-хубавите курорти. Знаменитостите се радват на всички тези наслади, благодарение на феновете си, които зареждат всекидневно самочувствието и банковите им сметки.

Няколко изстрела и разбита глава с бухалка. Това сваля блясъка и грима на една знаменитост. Разсъблича я до най-грозната й голота и оставя месата й на бясната тълпа от вече бивши фенове.

Ужас? Не това, а разочарование изпитаха феновете на Оскар Писториус, след като разбраха, че е убил приятелката си Реева Стеенкамп. За една нощ великият спринтьор се превърна от символ на човешката воля в провал. Предният ден всичките му дефекти го определяха като завършена и уникална личност, човек, който не се спира пред нищо. Героят от ЮАР, който се пребори да тича на Олимпиада наравно с Юсейн Болт, претърпя метаморфоза и стана убиец.

Последният SMS на Реева Стеенкамп: "Няма да се прибирам, късно е"

Приятелката на южноафирканския атлет Оскар Писториус, която загина трагично точно на Свети Валентин, е писала съобщение на съквартиран...

Изчезнаха шампионската усмивка и харизмата на победител. Постиженията му вече не са мотивиращи и вдъхновяващи. Дефектите не могат отново да бъдат превърнати в ефекти.

Оскар бе гордостта на Южна Африка, пример за подражание на хиляди хора в неравностойно положение. Той отне мечтите и излъга очакванията на своите почитатели, тръпнели при всяка негова изява.

Преди фаталната нощ бегачът не се бореше само със своя недъг. Той водеше битка за самочувствието на всички, които са като него - в неравностойно положение. Успя да докаже, че проблемът му не го прави половин човек и няма затворени врати за него. Накара хората да повярват, че може ли той, могат и те.

Всичко това пропадна. Идолът се сгромоляса, завличайки със себе си достойноството на "различните". Оказа се, че техният лидер не е един от тях.

Освен че погуби човешки живот, Оскар отне още една звезда от семейството й и от почитателите й. Тук без да иска той напипа и друга болезнена тема в ЮАР - насилието над жените и направи представителките на нежния пол свои врагове.

Писториус бил маниак на тема оръжие

Южноафриканският атлет Оскар "Блейд Рънър" Писториус, който уби приятелката си Реева Стеенкамп, е бил истински маниак на тема огнестр...

По официални данни през 2011 година ЮАР е на десето място по убийства в света. Изнасилването дори не впечатлява. Две независими проучвания показват, че 27,6% от мъжете в ЮАР признават, че са изнасилвали, а 46,3% от жертвите са под 16 години. 22,9% пък са под 11 години, а 9,4% под 6 - статистика, която плашещо показва атмосферата в семействата в страната.

Хвалебствените слова в социалните мрежи вече са изместени от всевъзможни обиди и проклятия. Някои смятат, че Оскар не трябва да види бял ден никога повече, други са далеч по-драстични и искат да отрежат и ръцете му, "защото не заслужава нормален живот".

Няма ли фенове, няма спонсори. Няма ли спонсори, няма пари. Няма ли пари, няма звезден блясък, който прави обикновения човек необикновен. Буквално минути след като обвинението срещу Писториус за убийството на приятелката му Реева Стеенкамп стана факт, спонсорите му си тръгнаха.

По ирония на съдбата едно от рекламните послания на Nike, представяно от Оскар, започваше с думите: "Аз съм куршум". Този куршум отвори твърде много рани и доведе до загубата на почти всички свои привърженици.

Малко могат да усетят със сърцата си болката от загубата на Реева, но милиони са тези, които усетиха разочарованието и празнината, зейнала след падението на една легенда.

Правителството било виновно, че Писториус убил приятелката си

Правителството на ЮАР е виновно за това, че Оскар Писториус уби приятелката си. Изненадващо, тази теза лансира бащата на атлета с два ...

Автор: Виктория Пенева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com