Лицето на измамата "Костинброд" плете новата измама

85521
Лицето на измамата "Костинброд" плете новата измама

Днес, 11 май, се навършва една година от един от най-големите скандали и една от най-големите манипулации в историята на България – т.нар. Костинбродска афера. Всички, които са я позабравили, могат да си я припомнят – ТУК.

Какво се случи тогава – тогава бяха поставени основите на сегашното управление. Управление, което отдавна доказа, че представлява една корумпирана, зловредна и защитаваща частните си господари шайка. И управление, което ражда своите отрочета-изродчета.

Солдат знает сколько (18+)

Не съм извършила престъпление, на мен даже ми повдигат обвинение за период от време, в по-голямата част от който аз не съм била заместн...

С най-голямото възможно нахалство, каквото му е присъщо по природа, Николай Бареков - лидерът на „България без цензура” и бивш, а кой знае, вероятно и бъдещ журналист, вчера (10 май) заговори във Велико Търново за аферата. И сега, на тези европейски избори, се готвела „служебна победа”, каза известната на цяла България въртиопашка. Същата, която беше основна действаща фигура преди година, когато беше извършен фактически преврат.

Да припомним на позабравилите – точно Бареков беше човекът, който цъфна пред цяла България от екрана на ТВ7 и подпали огъня с бюлетините. За което наказанието му беше следното -  глоба за ТВ7, но не заради аферата „Костинброд”, а заради повторение на предаването „България без цензура” с участието на Сергей Станишев. В интервюто със Станишев се засягаха различни въпроси, свързани с предизборната програма на БСП, както и послания за гласуване в полза на партията, имащи характер на предизборна агитация. Глобата за телевизията се наложи по чл. 300, 299 и 133 от стария Изборния кодекс, като сумата е между 200 и 5000 лева. Година по-късно от цялата пушилка останаха само сажди – обвинен за „престъпление по служба” е главният секретар на Министерския съвет по времето на служебното правителство Росен Желязков. В престъпление по служба, а не в изборна измама, както тръбеше Бареков. А на всичкото отгоре съдът върна обвинението за преправяне, защото нормално държавно обвинение няма как да се справи и да представи достоверно такъв жалък компромат. Нашето все пак успя и го внесе отново.

Сега, година по-късно, този човек се мъчи по всякакъв начин да отиде над 5% на идващите избори, за да си подготви влизането в парламента при следващите парламентарни избори - предсрочни или не. Поредният измамник – човекът, обещаващ на публична пресконференция да каже и разкаже всичко около финансирането на партията си и човек, който отмени въпросната пресконференция половин час, преди да я проведе. И така и не я проведе.

Българският народ е мъдър, казват много и много видни и не толкова видни българи. Ако е така, той ще го покаже, като изхвърли финансираната от олигархията политическа плюнка. Просто е – трябва само да не ѝ се обръща внимание. До изборите остава половин месец – мислете сега, за да не ревете после, уважаеми читатели.

Стокхолмският синдром на червените избиратели

Щом БСП е партия на отминаващото поколение - хората, живели при социализма, предимно пенсионерите, дядовците, бабите и застаряващите те...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com