Милиционерска държава сме си!*

3364
Милиционерска държава сме си!*
Снимка: БГНЕС

Милиционерска държава, та дрънка. Ама не в оня, живковския смисъл, когато ни гонеха за щяло и не щяло, ами в демократичния - този, в който всеки си върши каквото си иска, и няма кой да му потърси сметка за това! Когато е незаконно, разбира се. Така - по милиционерски - постъпиха, и постъпват в последните десетина години българските полицаи, и по-точно техните синдикални подстрекатели. Може ли в деня на откриването на Българското европредседателство, както се казва, когато яйцето най се пече - знаете къде, не само на правителството, но и на цялата нация, която дефакто се явява на небивал досега изпит, безотговорните полицаи да седят на улицата - не за да си вършат работата по охраната на гостите, а за да протестират - забележете за какво - за още, и още, и още, и още пари! Кеш и в натура! Тези момчета, не подбирани, а назначавани, колкото за да се каже, че в България има полиция, използваха най-бруталния, най-нецивилизования и най-долния рекетьорски начин да си увеличат заплатите. И ето че Борисов им ги даде - в 12 без пет, точно когато яйцето най-пареше! Както той, премиерът, обича да казва - за да имало мир!

Браво, Борисов, той тоя "мир" май ще ти излезе през носа - такъв "мир" ще поискат и всички останали професии и съсловия, което между впрочем вече се случва - не от вчера. Всяка седмица някой стачкува, протестира, вдига черни знамена и в крайна сметка успява да извие ръцете на държавата! Защото Борисов раздава държавни пари, а държавата - ако някой е забравил и е необходимо да му се припомни, това сме всички ние! Ето как стоят нещата - има едни милиарди, които се наричат Бюджет на държавата, в тях са общите ни пари, и ако един вземе от тях - макар и насила - така да се каже, неправомерно, незаслужено и нахално, то другите значи им ги дават! На българските полицаи това им е за N-ти път - само през последните десетина години. Вземат ли, вземат, ние, другите около общия кюп, ги гледаме, цъкаме с език и не предприемаме нищо - зер имат пистолети на кръста си и - не дай си, Боже!, може да почнат и да гърмят с тях!

Борисов: 100-те милиона за полицията ще се дават срещу резултати

Правителството ще отдели 100 млн. за заплати за служителите в МВР, но срещу резултати. Това e подчертал министър-председателят Бойко Бо...

Борисов, знаеш ли какво направи в един такъв рекетьорски период във Великобритания Желязната лейди Маргарет Тачър? Не отстъпи пред извиващи ръцете на кабинета ѝ синдикати - на миньори, чиновници! Да, ама Борисов, ти не си Тачър, не можеш и да бъдеш. Вдигаш безпомощно ръце, при това, за да замаскираш слабостта си, лъжеш, че си им дал - този път нови 100 млн. лева! - защото си били вършили добре работата, изтъквайки границата, митниците... Да, добре, ама хората знаят друго - тези полицаи не си вършат работата вътре в страната. От 100 домашни кражби и грабежи разкриват едва 2-3. Къде са "онези" с банкоматите? Не трябваше ли шесторният убиец сам да легне да се убива, за да го "хванат" нашите полицаи-рекетьори?! Кои стреляха посред бял ден по финансов инспектор и по виден бизнесмен - не се е разбрало, а като знаем какъв е опитът от 90-те години, а и от по-късно, няма и да разберем. Колкото откриха убийците на именитите мутри - нито един от наглите разстрели в центъра на София не е разплетен, убийците се разхождат между нас и кой може да ни успокои, че не си избират следващите жертви - по техните си критерии, разбира се! И всичко това - само от последно време!

Милиционерска държава сме и заради друго. Стари живковистки ченгета и техните деца и внуци дърпат конците на политиката в държавата, та чак ще ги скъсат. На 17-ти януари щели сме да имаме вот на недоверие - нищо, че ръководим Европа, нямат търпение другарчетата, власт искат, ама ако може не от избори, защото там хич, ама хич ги няма, а по втория начин. През кворума. Кой ни спретна публичните улични разстрели - не са ли пак те, децата и внуците по примера на татковците, не са ли те, които клатят лодката, без да има дори и най-малкото вълнение - разбирай, при добри стопански резултати, при почти нулева безработица, при 4% ръст на икономиката и почти никакъв държавен дълг - за чудо и приказ сме за тия, чиито председатели за шест месеца сега сме ние! Ама за ченгесарите от БСП точно това е противопоказно - те искат размирици, (хипер)инфлация, банкови фалити, улични демонстрации и полицаи с билбордове на пътя на автомобилите, возещи най-големите шефове на Европа. Да ги питаш защо, няма да ти кажат. Вижте я авангардистката със стълбата, Елена Йончева, едва дочака нощта срещу откриването и поднови канонадата - и за свлачището край оградата с Турция, и за хасковската роднинска "епопея", само и само да се шуми, да се каля, да се маскари! И да я питаш защо, няма да може да ти отговори, ей така, от инат и злоба!

Накрая, за капак на председателството, в деня на откриването му, и Нинова, и Радев не останаха длъжници на котилото си. Ето какво каза президентът Радев, обединителят на нацията, ден преди Доналд Туск да произнесе разтърсващото си слово за силата и дълговечността на българите - повод бе прегласуването на ветото на президента върху закона за антикорупцията: "Очевидно е, каза президентът на всички българи, че управляващите нямат желание и интерес да се борят с корупцията!", с което Румен Радев едно към едно обвини политическите си противници от ГЕРБ и Обединените патриоти, в това, че работят "ЗА" корупцията, че самите те са корумпирани, и че с прегласуването на неговото вето той си остава единствения поборник срещу корупцията в страната! Не пропусна да насъска и медиите, заедно с т. нар. "гражданското общество", които, пак по неговите думи, били останали единствените, които заедно с него ще се борят с корупцията по високите етажи на властта! Както се казва, вълкът козината си мени, но нрава - никога!

Нинова пък, тя, милата, още по-първична, изръси на другия ден след Доналд Туск следното: "28 години всички в тая държава крадат...", и така нататък дивотии, които обаче се явяват персонална нападка срещу всеки един член на българското общество, поради което всеки един член на българското общество, чувствайки се лично засегнат от председателката на социалистите, може да заведе съдебен иска срещу нея, и така тя да бъде осъдена за клевета от седем милиона, "крадливи" според нея, български граждани! Точно приватизаторката на "Техноимпорт" да каже това, си е щура наглост, арогантност и отблъскващо чувство за въпиеща безнаказаност, и - забележете, уважаеми сънародници, нарочени за корумпирани - поради отминала давност!

Борисов дава на полицаите още 100 млн. лв., но те няма да спрат протестите

Правителството ще отпусне 100 милиона лева за допълнително увеличение на заплатите в МВР, стана ясно след среща на синдикатите с премие...

Най-накрая - щяхме да забравим още един ченгесарски асортимент, лансиран неслучайно в деня преди откриването на Европредседателството - така наречената "Истанбулска конвенция", при това поднесена деформирана и нарочно дезинформиращо! Да говорят, да спорят, да се карат - има ли "трети пол", и що е това "трети пол"! - ако може и да се сбият, нашите наивници, вместо да съсредоточат вниманието си върху най-голямото политическо събитие на България за десетилетието! И това ако не е ченгесарска работа, кое е! Точно както го правеха в онова време! Ченгесарница по милиционерски!

Автор: Валентин Стоев

* Позицията отразява само и единствено мнението на автора и не е официално мнение на Actualno.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Германия би закъсала, ако ги нямаше чужденците

Възходът на Виетнам: каква е тайната на успеха

Ядрените амбиции на Турция и опасната зависимост от Русия

Как поляците си върнаха демокрацията, а българите - не

Лозан Панов: Как системата (въз)произвежда „нотариуси“ и „джуджета“

Тръмп и тъмното минало на "America first"

Нужда от реформи: какво не е наред с китайската икономика

"Изпочупиха пръстите на ръцете ми с отвертка": Какво се случва с украинците, пленени в Русия?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com