Орешарски и сие - на съд!

55002
Орешарски и сие - на съд!
Снимка: БГНЕС

Много бързо ги забравихме предишните. Сякаш не е било. Вижте БСП-то, например. Така се е снишило, че още малко и Миков няма да се вижда. Ни лук яли, ни лук мирисали, а около тях смърди, та се не трае! На блато и на гнило! Пускат си слухове, че нещо в партията мърдало, ама - уж, де! А то - само Мая Манолова мърда, мърда, но така, че само Ангел Найденов го усеща! Последното, с което костинбродската съзаклятничка се изцепи в своя си стил, е, че европейските фоновете, видите ли, били тръгнали благодарение... представете си!... на работата допреди няколко месеца на... Зинаида Златанова!

Сладката Зинаидка, която година и половина като вицепремиер по фондовете и правосъден министър едновременно се мусеше и цупеше на всичко около нея, хапеше си езика и бузите, гледаше като Виденов през 1995-1996 година по тавана, и сякаш главното, което имаше да каже на досадния български народ, бе, че това, че са я сложили на тоя ветровит министерски пост, съвсем не значи, че ще си мръдне пръста нещичко да свърши! Вдън земя се покри заместничката на Орешарски, изчезна яко дим, милата бивша вицепремиерка, бетер Петко Сертов изчезна, вместо, неспокойна, да търка пейката в следствието! На никого не е притрябвала Златанова, никой за разлика от Петко Сертов не я търси по видеокамерите! А трябва! Защото - който не го е чел, да му кажем - в Наказателния кодекс освен за умишлено нанесени щети на държавата, има търсене на отговорност и затвор и за НЕумишлено нанесени вреди на държавата; освен за престъпно действие, в Наказателния кодекс има параграф и за престъпно БЕЗдействие... А защо не и за нанесени вреди поради некадърност! За 14 месеца управление Златанова успя да направи така, че да ни спрат всичките еврофондове, по всички програми - евроантирекорд, който със сигурност никой в ЕС оттук-нататък, ако ще и задника да си скъса, няма да успее да подобри!

Орешарски обясни има ли полза от Южния газов коридор

Преди няколко дни бе обявено, че Европа вече има нов приоритет – Южният газов коридор. Това написа в профила си във Фейсбук бивши...

Феноменът "Златанова" ще наричат занапред в Брюксел нейния мързел!

Покри се и гурото на "Дондуков" №1 Пламен Орешарски. Някой да го е чул, да го е видял, даже на студентите от УНСС им домиля за него! Потъна пионката на Станишев и ДПС в пълен мрак и в гробно мълчание. А има толкова много да казва - ако също зависимият Цацаров се престраши да го повика! Дори само за един отговор: Кой им нареди - на него, на финансовия Чобанов и на икономическия Стойнев! - да издърпат и преместят от КТБ в други банки парите на държавните фирми с едничката цел - да се разклати, а впоследствие и да се фалира превърналата се изведнъж във враг №1 на държавата, правителството, ДПС и Делян Пеевски банка на Цветан Василев?!

И не взе ли по най-престъпния начин страна слугинският триумвиратът "Орешарски-Чобанов-Стойнев" в развихрилата се войната между двамата доскорошните съратници-олигарси, набутвайки седем милиона българи със седем милиарда борч?! По милиард на милион, барабар с новородените, за поне 15-20 години напред!

Другото Орешарско вице, Цветлин Йовчев, въобще не отстъпи на Зинаида. Вярно е, тя удари тавана, даже го проби, но полицаят на правителството, който в момента също е в поступравленска нелегалност, бе нейната най-сериозна конкуренция. Конкуренция на налудничавите решения, които струваха стотици милиони на населението. По Йовчевото полицейско време 5000 униформени буквално преместиха работното си място в кордона около парламента за цяла година! Три ката тежко въоръжени ченгета се прескачаха 14 месеца отпред, отзад, отляво и отдясно на "Съединението прави силата", а често и в целия център на София, за да дишат спокойно БСП, ДПС и "Атака". Без да му мигне окото, Йовчев похарчи 500 милиона лева народни пари за бонуси, награди и командировъчни на "редовия състав", само и само да "опази гражданския мир". Опази ли го, само той си знае! Той, главният му секретар и Белият автобус - също! Вдигна добрият Йовчев заплатите в МВР двойно, без да осигури обаче парите за това, а най-лошото бе, че официално въведе и боя на жълтите павета. Йовчев, пръв от 25 години насам, нареди на българската полиция да бие наред - нещо, което дори Живковият репресивен вътрешен министър Димитър Стоянов не бе си позволявал! Цветлин Йовчев остана в съзнанието на населението като министърът бияч, не само поради сервилност спрямо господарите си от ДПС, но и заради пълното несъответствието между лични амбиции и природни дадености! Класическа некадърност на един доказан политически слуга! И още - за 14 месеца Йовчев успя да върне в полицията партийността и нагло да се присмее над деполитизацията й!

Според Орешарски има манипулативни обвинения за стореното по "Южен поток"

Неблагоприятното развитие на "Южен поток" е загуба за Европа, региона и най-вече за България. Той бе важен геостратегически и икономиче...

С Орешарски си отиде и останалият му цирк. Дълго ще се помни потенциалната клиентка на Цацаров, професорката по синтаксис Мариана Георгиева, която - като министър на спорта, строеше стадиони и писти с олимпийски размери в селца с по 50-тина жители, предимно пенсионери! Освен за тези вече уж похарчени пари при Георгиева, Цацаров трябва да се заинтересува и от 300-те милиона, които пламенната ораторка задели за "ремонт на Зимния дворец" - пари, които биха стигнали за цял нов - не Зимен - а царски дворец!

И понеже стана дума за Цацаров - да не се прави на разсеян главният прокурор и за т. нар. Министерството на инвестиционното проектиране! Този господин крадец - как му беше именцето! - разсмя цяла Европа със статута си на български министър и безработен на социални помощи във Франция едновременно!

Културният Стоянович пък, който по една случайност бе и семеен приятел на фамилията Орешарски, седна на стола на Вежди Рашидов, само и единствено, за да отмени доброто, направено до момента. На първо място Българския Лувър и успешната театрална реформа, разбира се...

Толкова засега - за начало на Цацаров!

Борисов: Кабинетът Орешарски уби "Южен поток"

Конфликтът между Русия и Запада има влияние за спирането на "Южен поток". Но от това, което министър-председателят Бойко Борисов е уста...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com