Овчедушие

43970
Овчедушие
Снимка: БГНЕС

Овца - тревопасен бозайник от разред Чифтокопитни, отглежда се за добив на мляко, месо и вълна поради благия си нрав.

Ако някой някога е имал и капка съмнение, че България се управлява от хора, при които липсва връзка между отделните мозъчни клетки, това съмнение със сигурност е било окончателно разсеяно вчера вечерта. Тогава, в предаването на БНТ „Панорама”, вътрешният министър Цветлин Йовчев, когото протестиращите „Ранобудни студенти” прекръстиха на Овчев, каза в прав текст: Вярвам, че кризата през която минава българското общество, ще се реши дори от само себе си.

Русофили срещу русофоби

Кримската криза доведе до поляризация и в българското общество. Докато едни симпатизират на "братска Русия" и подкрепят действията ѝ в ...

От само себе си – това е ключовият израз на българската политическа безхаберщина сега и в миналото. Безхаберщина, която ни остави на опашката в Европейския съюз и заради която гледаме овчи физиономии всеки ден, които ни обясняват как ще стане по-добре – я от само себе си, я защото са разработили някоя програма за себе си. Не схващат и не схващат овчите глави – който не работи за бъдещето си, няма да има бъдеще. Няма. Няма бе, УФСИ !!! Кризата няма да се реши „с анализи, с програми и с оценки”. Тя ще се реши, когато се спре с нищоправенето. Да излиза вътрешният министър, човекът, който трябва да е наясно с рисковете за националната сигурност и да има визия как да ги реши, и да говори как кризата щяла самичка да се реши – само заради това трябва да си даде оставката.

И понеже Й(о)вчев явно блуждае във Вечните ловни полета, където всичко самичко се решава, дойде отново ред българите да решават. На 25-ти май ще трябва да решат за пореден път искат ли да са овце или не. Искат ли начело на кораба да има капитан, който да знае къде го води, а не куп баби, израждащи хилаво бебе. Материалът е оскъден, но е редно всеки от нас, всеки, да си го прегледа из основи и да избере. И да внимава, да помни поговорката, че куче, което лае много, не хапе. Да помни, че най-кресливият не е най-работливият. Да помни, че умният може и да отстъпва, но глупавият никога не става умен. И най-вече – кой каквото сам си направи, друг не може да му го направи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com