План Б за служебен кабинет: Митрофанова енергиен министър, паметникът "Коня" - премиер

7557
План Б за служебен кабинет: Митрофанова енергиен министър, паметникът "Коня" - премиер
Снимка: БГНЕС

Въпреки, че президентът Румен Радев вече обяви служебния кабинет на страната, ние, докато пихме кафе в кварталното барче и след консумация на райски газ, сме готови да предложим много по-подходящ вариант. При него няма министерски пост, който да донесе разочарование и да не бъде приет от всички. Ето райският списък: 

Другарката Елеонора Митрофанова ще е служебен министър на енергетиката.

“Мисля, че тя е най-подходяща за поста. Освен това не е учила в Харвард, което напоследък много ми допада” - пояснил президентът Румен Радев в тесен кръг.

За премиер той ще назначи не човек, а паметник. Това ще бъде паметникът на Царя Освободител, наричан от хората свойски Коня.

“Паметниците умеят да слушат и да изпълняват, а не да развиват свои теории. Това е качество, което аз ценя високо. А и няма опасност да си направят по-късно своя партия и ситуацията да стане “Отиде конят в ряката”. Този кон определено няма да ходи никъде” - мъдро е анализирал пилотът.

Доразвивайки творческия си подход да назначи паметник за премиер, президентът е решил министър на културата да бъде… Националния дворец на културата. За министър на околната среда и водите без никакво колебание е избран ТЕЦ “Брикел”.

За здравеопазването ще се грижи Докторската градина, а ключовото министерство на финансите е поверено на шадравана пред Президентството.

“Той винаги ми е под око, а и в него винаги има стотинки, така че това е идеалният кандидат за поста” - скромно е пояснил новаторът Радев.

За министър на отбраната ще бъде назначен Паметникът на незнайния воин, а вътрешното министерство поема МВР болница, тъй като “има много язви, които трябва да се лекуват”.

“Избрах министри, които ще бъдат на своя пост денонощно, независимо от политическите бури и ветрове. И за да бъде дрийм тимът пълен, назначавам този фантастичен, този невероятен Боби Михайлов за министър на спорта” - заявил с апломб Румен Радев и дори вдигнал свит юмрук, за да покаже, че победата на православните сили е близо.

По всяка вероятност министър на правосъдието ще е статуята на Св. София срещу ЦУМ, тъй като тя няма очи и ще отсъжда справедливо като Темида. Вицепремиер по управлението на европейските средства ще е Околовръстното, тъй като то най-добре знае как да усвои големи суми.

Лъвов мост поема външните работи, за да всява респект сред чуждите партньори, а Орлов мост поема министерството на транспорта и съобщенията.

Говори се, че неработещият Драгалевски лифт ще отговаря за туризма, но двамата продавачи на райски газ ни признаха, че не могат да потвърдят този слух.

 

Автор: Дон Базилио, Sofia Live

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

"Бухалката" на ДАНС и въпросът с часовника на Живко Коцев

Мини атомни централи: Какво представляват те и защо Румъния има амбициозни планове за тях

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com