Провал, излъчван на живо

23615
Провал, излъчван на живо
Снимка: Screenshot/YouTube

Само наивник би се изненадал, че МВР, въпреки стоварената навалица от жандармерия, бронирани коли и тежковъоръжени полицаи, не успя да хване издирвания за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов при спецакцията в Луково.

Беше ясно, че шансът органите на реда да изпуснат заподозрения е огромен, тъй като те направиха всичко възможно това да се случи. Основно - допуснаха медиите да "изпортят" цялата акция.

МВР има заподозрян за убийствата в Нови Искър (СНИМКА)

МВР има заподозрян за шесторното убийство в Нови Искър. Разследващите издирват 56-годишния Росен Желев Ангелов, информира пресцентърът ...

"В къщата видимо беше живял човек до около 9.30 – 10 ч. сутринта вчера, тогава е напуснал самата вила. Явно човекът, който е бил вътре, се е уплашил от медиите, които рано оповестиха тази полицейска операция. Предполагам, че медиите се намесиха много рано и той е чул за акцията от новините. Затова и операцията не беше успешна". Това заяви кметът на Луково Румен Колев.

Нормално е едно разследване да се компроментира, когато има журналисти, допуснати до местопрестъпление, намиращи веществени доказателства, които в последствие разглеждат, заснемат и разпространяват в национален ефир. Нормално е да се компроментира, когато заедно с полицията по горите се катерят репортери, които дословно съобщават колко бронирани коли има, къде органите претърсват с металотърсачи и друга подобна детайлна информация. Нормално е да се провали и когато българската "Ал Джазира" предава спецакцията на живо, съобщавайки постоянно къде кой път е заварден, как се организира полицията и т.н.

И за тази ситуация не са виновни самите медии. На тях им е работа да търсят, да упорстват и да си пробват късмета. На полицията, от друга страна, ѝ е работа да не ги допуска до активни разследвания и спецакции, при които конфиденциалността е от ключово значение.

Вчера в най-различни медии се появяваха неофициални информации, в последствие потвърждавани, които няма от къде да бъдат получени, освен от вътрешни хора от разследването. Или както една от медиите посочи свой източник - "много важен човек от МВР".

Издирваният в Луково - бивш затворник и близък на една от жертвите от Нови Искър

Издирваният от полицията мъж във връзка с трагедията в Нови Искър е бивш затворник и близък на убитата Кети Кюхова, чието тяло беше отк...

Е, докато в МВР има глупаци, които не осъзнават колко градивна, но и колко пагубна роля могат да играят средствата за масова информация, неуспешни акции ще гледаме постоянно. Вчера, в единоборството полиция - медии някой не си свърши работата. И това не бяха медиите.

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com