Сбогом на Станишев! Сбогом на Първанов!

70691
Сбогом на Станишев! Сбогом на Първанов!
Снимка: БГНЕС

Пердахът на "Позитано" 20 започна. Първите шамари - сравнително слаби, но иначе звучни - изплющяха откъм Първанов в изследването на социологическа агнеция "Алфа Рисърч", според което АБВ на бившия двуразов президент вече успя да отщипе от червената глутница цели 7 процента.

Каквото и да говорят апологетите на "правоверния" социализъм Кънчо Стойчев, Андрей Райчев, Антон Кутев и тем подобните приятелчета и съпартийци на лидера, Станишко е пътник! Политически пътник! И много скоро ще се наложи да си стяга багажа - още на европейските избори през май, които ще му бъдат единадесетата поред изборна загуба като председател на БСП. Е, това вече червените бабички и младите партийни кариеристи няма да му простят. Въпросът е Първанов ли ще е печелившият от това, или този път партийното щастие ще го заобиколи? В полза на някой от Станишевците, пак млад, пак зелен, досущ като него, когато най-неочаквано се обзаведе с партия, лансиран за лидер именно от Първанов!

Според "Алфа Рисърч" АБВ предизвика първи трус в изборните нагласи

Политическият проект AБВ на президента Георги Първанов, и заявките на новото формирование за активно включване в политическия живот, пр...

Колкото и да го отричат Станишко и придворните му, социологическото изследване на "Алфа Рисърч" е унищожително показателно. Твърде бързо 7 процента от червените гласоподаватели измениха на лидера си и съобщиха, че оттук-нататък ще се доверяват на втората листа в БСП! А до изборите има още кажи-речи цели четири месеца! Колко ще набъбнат тези 7 процента, не е ясно, но най-големите песимисти (спрямо Станишев) и най-големите оптимисти (спрямо Първанов) очакват прелелите към бунтарите от АБВ да прескочат десетте процента!

Какво го очаква Станишев след месец май и дванадесетата поредна загубена битка? Нищо добро и най-вероятно партийно сбогом, което ще се случи още в началото на лятото. На първия партиен конгрес след провала.

Заедно с "Алфа Рисърч" и нейните 7% за АБВ, свои числа побърза да изстреля още същия ден и червената социологическа агенция "Галъп" - България. Предвожданата от верноподаниците на Станишко Андрей Райчев и Кънчо Стойчев агенция за кой ли път извади манипулативните 21 срещу 18 процента електорално предпочитание на БСП спрямо втория ГЕРБ. Доколко прекаляват с нахалството и лъжите си, нека сега не обсъждаме.

Не това ни е темата! Проблемът е друг - в тяхното проучване най-брутално и твърде опасно формацията АБВ въобще не съществува! Не е посочена, демонстративно не е забелязана! Очевидно за Райчев и Стойчев вечният враг ГЕРБ е сменен с нов враг - АБВ! Първанов не само че не е долазил до изследването им, но той сякаш въобще не съществува! Което е пагубно - и за БСП, и за "Галъп"-България!

Впрочем, у нас някак между другото мина съобщението за предстояща твърде голяма неприятност за социолозите Райчев и Стойчев и тяхната "Галъп" - България. Агенцията майка - "Галъп Интернешънъл" (Gallup Inc), тази, която е световноизвестната и се помещава в САЩ, напоследък реагира много остро на гафовете, които българският й клон "Галъп"-България допуска, като опасенията на шефовете от Ню Йорк са, че те съвсем не са случайни! И че софийските им емисари - Райчев и Стойчев най-вече - проявяват силно притеснителни партийни уклони и предпочитания, което рискува да злепостави световноизвестната социологическа агенция с авторитетната марка "Галъп"! Още повече, че американската "Галъп Интернешънъл" на практика не признава българската, която развива дейност под марката "Болкан Бритиш Сошъл Сървейс" (BBBS). През 2010 година патентното ведомство на България отне регистрацията на "Галъп Интернешънъл" - България, но Райчев и Стойчев използват името, тъй като казват, че са го регистрирали посредством BBBS, която нямала нищо общо с американската Gallup Inc. И споровете между американската и българската "Галъп" в съда съответно са един куп.

Борисов към Станишев: Не участваме в разцеплението на БСП

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати отворено писмо до лидера на БСП Сергей Станишев по повод спекулациите, че съществуват договорки и...

Но да оставим "Галъп"-четата да се оправят, и да се върнем при Станишев и Първанов.

Време е политическото момченце да си отговори на въпроса, задаван включително и от "предателя" Първанов и асистентите му Калфин и Румен Петков - защо се стигна до перманентния изборен провал на БСП? Отговорът е само един и него дори и най-редовите социалисти вече започват да си дават! Те, неговите съпартийци, никога няма да му простят, че само за да си на власт, Станишев, като лидер, подчини най-старата партия в България и в Европа, партията със 130-годишната история, на камарилата ДПС, на една турска бизнес групировка, която бе създадена от съзаклятника Луканов, за да обърква години наред демократичните процеси в България! Ето това неговите съпартийци няма да му простят и рано или късно ще му потърсят сметка! Станишев предаде идеите, доколкото още ги има, заради политическите си амбиции и партийния си кариеризъм! И със сигурност добре ги остойности!

А колкото до Първанов, той да не бърза да празнува! Дори и да падне Станишев, не той ще стане лидер на БСП! Нов-стар лидер на БСП! Ще изскочи поредният партиен кариерист-младок, който ще последва примера на Станишко! Ще бъде най-неочакваният! Така, както преди 14 години неочакван бе и Станишев!

И, ако бившият президент е забравил, нека му припомним, че именно той го сложи на този пост! Не е грешка - "сложи" е точната дума!

Автор: Валентин Стоев

Станишев обяви военно положение!

Избори идват и треска ги тресе Станишковците. Паниката на "Позитано" 20 е, че и на тези избори БСП ще диша праха на Борисов. Световен п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com