Станишко ще ври в казана

58137
Станишко ще ври в казана
Снимка: БГНЕС

Да са ни честити новите харчове. БСП и ДПС си поразпуснаха три дни в планината, хапнаха и пийнаха на корем, а сметката - през Орешарски, та при нас. За последно за 2013-та ще им покрием масрафа, казано по турски. Има-няма по стотина лева на домакинство. Колко му е! Две трети пенсия, от минималните, и половин минимална заплата. Но няма какво да се оплакваме - нали и двете ги вдигат от догодина!

Боровец, Боровец! Ще остане белият курорт в края на ноември и началото на декември 2013-та като една светла дата в партийните анали на БСП и ДПС - все по-здраво управляващо мнозинство, все по-стройна коалиция срещу ГЕРБ и т. нар. Реформаторски блок. И, разбира се, срещу ония лумпени от центъра на София и от Софийския университет.

Станишев: Всеки ден в ръцете на министрите гърмят бомби, заложени от ГЕРБ

Идеята за този семинар възникна непосредствено след митинга, който ние проведохме в столицата преди няколко седмици. Смятам, че всеки е...

Има обаче един човек, който със сигурност им е много сърдит на Станишев и Местан. И познайте кой е той! Сидеров, разбира се. Не може шест месеца да им крепиш властта и накрая - за благодарност - да те пропуснат в списъка за Боровец. Правилно им се сърди националистът. И нищо чудно да си платят за пропуска!

Като говорим за пропуснатите - и Цацаров беше заслужил да покара малко ски. Толкова прокурорски дела срещу политическите им противници отпочна, че да не бъде поканен в курорта си е направо обида. Както и Конституционният съд, в пълния си състав - даже в самия ден на екскурзията най-висшите тоги излязоха с поредното богоугодно решение.

Какви ти злоупотреби с гласовете при гласуването в Турция!, заключиха конституционалистите. И продължиха - айде холъм, чиста параноя е тая жалбата на ГЕРБ и РЗС, самозабравиха се, тия!

С какво все пак ще се запомни Боровец 2013? С поредните въдици на избирателите.

Бързо-бързо, между един обилен обед и една богата вечеря депутатите от двете парламентарни групи, барабар с министрите, самоотвержено решиха да се лишат от 10% партийни субсидии. Колко точно е това, никой не си направи труда да изчисли. Затова ето: от досегашните 12 лева на глас партиите вече ще получават с 10 процента по-малко, и така субсидията става 10,80 лв. Ще обеднеят, горките! Но хак им е, какво повече искат критикарите! БСП и ДПС направиха и поредния реверанс пред мандатокрепителя Сидеров - възприеха неговата идея 20% от приходите на зелената енергия да остават в полза на държавата. И да се харчат за... социални помощи! Ако човек слуша БСП и Орешарски, в България най-хубавото нещо е да си безработен или социално слаб. Мине, не мине месец и управляващите решат да им отпуснат по... 4-5 лева! На калпак!

БСП и ДПС си спретнаха семинар в Боровец за проблемите на държавата

Кризата с бежанците, решаването на проблемите с младежката безработица, антимонополното законодателство и преодоляването на тежката к...

Боровец ще се запомни и с поредното заклинание на шефа на ПЕС Станишко. Никой от двете партии не трябва да спира да хули противниците на властта, и най-вече смъртния враг Борисов и неговия ГЕРБ. Да се втълпява в главите на населението колко пари е откраднала тази групировка, кои фолкпевици е возила без пари и списъци в държавния самолет бившето правителство, колко вредни за икономиката са били ГЕРБ и шефът му, както непременно и Цветелина Бориславова. И колко досъдебни производства вървят срещу тези врагове на народа. Нещо като инструктаж - да се бие по врага всеки ден, по възможност - няколко пъти на ден, де що има микрофон, да бъдат заклеймявани. Всички - като се почне от Борисов и Цветанов и се свърши до пазача пред Малкото НДК, където е квартирата на ГЕРБ. Така че никога вече тази корумпирана групировка да не се върне във властта! Станишевият принцип е, че една лъжа, изречена сто пъти, става - ако не истина, то поне полуистина! Лъжите и полуистините на председателя на ПЕС! Браво на ПЕС!

Бедни ми, бедни, Станишко, ще вриш в казана! Ако тези грехове с лъжите и внушенията България все пак някога ти ги прости, бъди сигурен, че има и други, за които на прошка не можеш да се надяваш! Посмъртно! Няма да ти бъде простено, че заради едничката власт - власт, власт, и пак власт - постави непризнатия си съдружник в политиката, националиста-расист и потенциален фашист, на абсолютно незаслужен пиедестал. Направи така, че сега никой в България да не е толкова важен и безценен като НЕГО! Ти направи това дребно човече герой на деня, на месеца, а както изглежда - и на годината! Знаем, че в крайна сметка, ти, Станишко, ще си вдигнеш чуковете по посока Брюксел, но какво ще оставиш на червената нива след себе си?! Само бурени и капани! Дупе да им е яко на тези след тебе!

Някога, в зората на демокрацията, когато Живков още ни беше пред очите "на живо", някакъв мъдрец беше казал, че от комунизма ще се отървем след 45 години. Тогава, когато въжето, което се е навивало 45 години около врата ни, се развие. Тогава никой не повярва на мъдреца, но мъдрецът затова е мъдрец - защото след време всеки разбира, че е бил прав.

Кураж, протестиращи, и вие, ранобудни студенти! Както се казва, многото мина, малко остана! Е къде е 2035 година!

Автор: Валентин Стоев

Станишев се отказал от лекция в Лондон заради неудобна среща с български студенти?

Мотивите за отмяната на вчерашната лекция на лидера на БСП Сергей Станишев в Лондонското училище по икономика и политически науки (LSE)...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com