Вие лапахте, ние платихме

12981
Вие лапахте, ние платихме

Нашите олимпийци са сред малкото, които на тези игри спазиха Кубертеновия принцип - не е важно да побеждаваш, а да участваш. Като изключим двама-трима, другите се разходиха до Лондон, поразтъпчиха се из олимпийския град, видяха някои от олимпийските герои "на живо" и се прибраха по живо, по здраво в България със заучените от години оправдания - толкова можем.

Какви са били тогава тези покрити нормативи, или може би трябва да попитаме - как са ги покрили, щом не можаха - вкупом - дори тях да повторят...

Какво направиха в Лондон "нашите момчета и момичета"? Както би се изразил подпоручик Дуб от "Швейк", едно голамо... лайно. Насред Лондон. Толкова голямо, че чак потънаха в него.

Говори се, че над 60 милиона са изпапали олимпийците ни за четири предолимпийски години. Колко са, едва ли някога ще разберем, но едно е абсолютно сигурно - колкото от тях са излапали те, двойно повече са смлели безбройните чантаджии от федерациите, от министерството на спорта, и най-вече хората на председателката на БОК Стефка Костадинова, чиито рекордьорски статут я постави на длъжност, за която - да ни прощава - нито има качества, нито има авторитет, нито има акъл. Ако можеше само с издействани награди и пенсии за спортистите да се печелят медали, щяхме да се борим поне за третото място с домакините от Великобритания.

Да не се помайва и министърът на спорта, за когото не се знае чий парашут го приземи в министерския стол. Да престане да дуе бузи и тутакси да си подава оставката. По-голяма катастрофа българският спорт не помни. А той отдавна помни!

Обратната страна на медала /дето го няма/

Знаете ли тоя виц: В Унгария решили да направят Министерство на морския флот. "Ама ние нямаме море!" - възразил един депутат. "А в Бълг...

Милите чиновници-лапачи от федерациите!? Наполовина да ги изритат (без майтап, това е думата!), пак ще са много. Безброй станаха на софрата - шведска маса ли е, ол-инклузив ли е, за тях пенсионна възраст няма ли, или "Rezerve"-то ще е до гроб.

Бойко Борисов да спре да се прави на бащицата на спортистите. Да престане да раздава народни пари на разни - според резултатите им - квартални физкултурници и бягащи за здраве, защото и на него, като си отиде, ще му потърсят сметка, както той сега търси сметка на Станишевците за разхищенията.

И като капак на всичкото безочие, БОК и министерството на спорта раздадоха премии на... заслужилите. Като изключим двамата медалисти и волейболистите донякъде, другите наградени не само не трябваше да получават пари, а по-скоро трябваше да връщат - от пътните, дневните и нощните...

Най-лошото обаче е, че от септември почва следващият олимпийски цикъл. Така че - наздраве и добър апетит!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com