Властта си раздели милиарда

59070
Властта си раздели милиарда
Снимка: БГНЕС

Преди време на това място предложихме правителството да се освидетелства. Не ни послушаха. Но защо да ги диагностицират? Защото, казахме тогава, това правителство е в перманентен стрес и шок, който на моменти стига до пълно шашардисване, и е спорно дали е в състояние да взима адекватни решения. Което е много опасно за държавата!

След 155 дни протести, това правителство е психясало - от страх, от разминаване между амбиции и възможности, от жажда за власт и алчност... Нека лекарската колегия - за да й е чиста съвестта - отстрани тези хора от "Дондуков" 1! Поради лекарска забрана!

Сезираха Цацаров заради заканата на Орешарски да уволнява протестиращи служители

Главният прокурор Сотир Цацаров е бил сезиран заради изказването на премиера Пламен Орешарски, че държавните служители, които ходят на ...

Най-напреднал с диагнозата е Орешарски. Само тези, които са го познавали отпреди злочестото му премиерстване, могат да кажат - подаваше ли тогава този човек сигнали, че е психически нездрав? Защото, откакто е премиер, Орешарски въобще не е в час.

Последният пример, взривяващ самочувствието ни на демократи и хора от Европейския съюз, е петъчното му изявление - за срам и резил на нацията ни - че лично ще уволнява всички държавни чиновници, които участват в протестите, без да съобрази, горкият, че така нарушава поне три закона. Какъв е този премиер-министър, който зле преценява КАКВО МОЖЕ И КАКВО НЕ МОЖЕ да говори един министър-председател. Както и КАКВО ТРЯБВА И КАКВО НЕ ТРЯБВА да говори един министър-председател. Не всичко, което си мислиш, става за приказване! Орешарски час по-скоро трябва да си събере багажа. Заслужил си го е още от лятото, заслужи го повторно и сега, когато за втори път в шестте му месеца управление бяха набити протестиращите по улиците на София.

Акомпанират му и двама от вицепремиерите. Едната, поради крещящо разминаване между амбиции и възможности, вече не трябва да се показва пред хора. Изнервена до крайност от собствената си неадекватност и неинформираност - сякаш пада от Марс! - вместо да се махне от "Дондуков" 1, за да не вреди, си изпуска нервите, тропа с крак и нагло прехвърля собствените си вини върху околните. И предходните!

Не тежи на мястото си и друг вицепремиер. Такъв заместник мин.-председател България не е имала от времето на Нейчо Неев. Казаха му "Пораздрусай ги!" (студентите разбира се!), а те им изпотрошиха кокалите. Престарава се той, престарават се и подчинените му. На 12 ноември неидентифицираните полицаи блъскаха момчетата в чатала (нова технология, може би!), а на момичетата извиваха лактите до отказ и скубеха косите им до кожа!

Ами явлението Вигенин! Нека с ръка на сърцето Орешарски каже щеше ли да избере това недодялано момченце за външен министър, ако той лично редеше кабинета си и комсомолчето не му беше натрапено. През седмицата детето-чудо сътвори поредната си партийна дивотия - прекрати предсрочно мандата на послaника в Бразилия Николов, заради новопоявилия се Боевски. Не бил съобщил на Външно своевременно. После се оказа, че посолството ни в Бразилия получило съобщението три часа преди щангистът да отлети за Европа. Какво следва ли? Сега посланикът ще съди България, и България - разбирай, ние - осъдена, ще му плати. Като поп! Да си припомним международните скандали, в които момчето-министър ни набута през лятото - първо за Хизбулла и атентата в Бургас, после за членството ни в Шенген.

Борисов: Орешарски е държавен служител, а ходи на партиен митинг - да подава оставка

Орешарски е държавен служител. Той е на партиен митинг на БСП. Следователно той трябва да бъде уволнен, трябва да си подаде оставката...

Две думи и за корифея Стойнев - той повече не заслужава. Партиецът се прави на икономист, а и на енергетик. Ни чул, ни видял. Спуснат с парашут, с шут ще бъде изритан от това най-важно за държавата министерство. Въпрос на време. Помним простотиите, които изрече и сътвори по време на срутването в мина "Ораново". То не бяха закани, то не бяха обещания. И нищо! Ами брътвежите му за тока - 5% щял да поевтинее. Да, само дето 5-те процента отидоха нагоре. И к'во! А всъщност - не бойте се, деца! - истинското увеличение предстои! Умълча се министърът на икономиката и енергетика с пълни гащи, но само за малко. поизплакна се и все същия нахалник си е, даже повече. Точно като титуляра си Орешарски, с когото пък в тандем са на път да направят най-голямото национално предателство с "Южен поток"! И пак - и к'во от това!

Накрая едно важно съобщение! Така, както се предвиждаше, прословутият милиард, с който правителството на Орешарски актуализира бюджет 2013 г. на Дянков и който възбуди толкова много страсти "за" и "против", вече е разпределен. 40 милиона наистина отиват за социални дейности, както не спират да тръбят управляващите, а останалите 960 млн. отиват, както следва:

- 500 за БСП,

- 400 отиват при ДПС, а последните 60 получава... познайте кой - третият в компанията!

Това е положението, уважаеми сънародници! Те - червените и турските депутати, министри, партийни апаратчици, областни управители, кметове, както и прилежащата им новоназначена администрация - ще си ги разпределят, а ние - останалите български граждани - ще ги изплащаме! Като попове! Поне 10 години!

Местан: Ако трябва, ще доведем и 170 хиляди в София

Политическите речи на митинга на БСП и ДПС преминаха под скандиранията „Подкрепа”, „Единство”, „Орешарски...

Защо тогава продължават да се инатят и да стискат властта? Много просто! Защото готвят нови заеми, които пак ние ще имаме честта да изплащаме! Защото за програмния период 2014-2020 година от Европа към България ще поемат още доста милиарди - не в лева, а в евро!

Казват, че апетитът идвал с яденето. На тези апетит не им липсва, лапат ли, лапат... Като невидели... Кръв да им стане!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com