Франция покори европейския волейболен връх

14006
Франция покори европейския волейболен връх
Снимка: БГНЕС

Националният отбор на Франция спечели Европейското първенство по волейбол, чиито домакини бяха България и Италия, предаде БГНЕС. Във финала петлите се наложиха с 3:0 гейма над голямата изненада на турнира – състава на Словения. Спечеленият трофей бе първи за французите от първенство на Стария континент. След страхотното си представяне през целия турнир пък за словенците остана среброто.

Финалният сблъсък в столичната "Арена "Армеец" София" започна с превъзходство на „петлите”, които след много силен първи гейм поведоха в резултата след 25:19.

Фен взриви мрежата с достоен коментар за националите ни по волейбол

„За всички, които сменят канала, когато започнем да падаме, всички които си тръгват по-рано от мачовете, за да избегнат трафика, ...

Във втория, словенците стартираха много по-агресивно и това даде резултат, като те успяха да се поведат. В края на гейма обаче играчите на Андреа Джани пропиляха пет геймбола, включително преднина от 24:21 и буквално подариха втората част на Франция, която затвори гейма при 29:27.

В последвалия трети гейм, въпреки опитите на словенците да направят обрат и да се върнат в мача, класата на Ървин Нгапе и компания се оказа непреодолима и Франция триумфира със златните медали отново след 29:27.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол