X
 
 

Диригент Найден Тодоров и проф. Борислава Танева свирят със Симфониета Враца

1473 0
photo of Диригент Найден Тодоров и проф. Борислава Танева свирят със Симфониета Враца
Снимка: Симфониета Враца
Концертът на маестро Найден Тодоров с врачанската Симфониета е посветен на виенските класици Моцарт и Бетовен. Солист е пианистката Борислава Танева. Музикалното събитие започва тази вечер в 19 ч. в Градската концертна зала. Концертът е част от цикъла *МАЕСТРО ГРАНДЕ* на Симфониета - Враца

Гост диригентът Найден Тодоров е директор на Софийска филхармония. Той печели два пъти  приза "Музикант на годината" – през 2012 и 2018 г. В 28-годишната история на  тази награда само Райна Кабаиванска и Теодосий Спасов досега са получавали двукратно отличието.

Солист на концерта ще бъде проф. д-р Борислава Танева. Тя е пианистка, педагог, камерен музикант, композитор и дългогодишен организатор на музикални събития. Активната й роля в съвременния културен живот не само в България я определя като успешен широкоспектърен музикант. Професор по пиано и педагогическа практика в НМА „Проф. Панчо Владигеров”.

В програмата ще чуете: Моцартовите Увертюра към „Сватбата на Фигаро“ и - Концерт за пиано KV 414 и  Симфония N2 на Бетовен.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители