Обходният път на Враца е официално открит

13482
Обходният път на Враца е официално открит

От днес в експлоатация е обходният път на град Враца. Проектът „Път I-1 (Е79) от км 0+000 до км 6+816,60“ се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г. Новият обект откриха председателят на Народното събрание Михаил Миков, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков.

Общата дължина на участъка е 6,817 км. Инвестицията е за над 14,6 млн. лв. Обходният път е двулентов с габарит 10,5 м. Изграден е един пътен възел с подлез, две четириклонни и едно кръгово кръстовище, железопътен прелез, 17 водостоци и т. н.

Пускат ЛОТ-4 на АМ "Струма" през октомври

Автомагистрала "Струма" е готова на 20%, заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която инспектира по обяд днес ...

Отсечката е изключително важна за областния град, тъй като се повишава пътната безопастост в една от най-натоварените точки по път Е-79 в Северозападна България, а транзитният трафик се изнася извън града, каза председателят на УС на АПИ инж. Стефан Чайков. Той подчерта, че с пускането на втория мост над Дунав при Видин средно на денонощие трафикът по пътния участък е нараснал с близо 40%. Инж. Чайков посочи още, че пътната агенция работи усилено за модернизиране на направлението Видин - Ботевград. Преди дни стартира обществената поръчка за допълнително проектиране и строителство на близо 33 км от пътя Мездра - Ботевград. Прогнозната инвестиция е над 205 млн. лв. без ДДС.

Изпълнител на обходния път на Враца е Обединение „Обход Враца”, в което участват „Трейс Груп Холд” АД, гр. София и „Пи Ес Ай“ АД, гр. Стара Загора. Строителният надзор е осъществен от „Трафик холдинг“ ЕООД. Договорът за строителство е на стойност 14 600 989.45 лв. с ДДС, а за надзор - 1 125 600 лв. с ДДС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com