Обсъдиха инвестиционната програма на Северозапада

3034
Обсъдиха инвестиционната програма на Северозапада

Областният управител Малина Николова и кметовете на общини от област Враца обсъдиха на работна среща Проекта на Целенасочената инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, съобщава "Дарик нюз".

Разработването й е в изпълнение на Програмата на Правителството за стабилно развитие на Република България за периода 2014-2028 г., Приоритет 13.1. „Преодоляване на икономическата изостаналост на отделни райони в Северозападна България, Странджа, Родопите и други погранични, планински и полупланински слабо развити райони".

Враца е домакин на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район

Във Враца днес започва двудневно заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район. Заседанието ще бъде председателства...

„Основни цели на Програмата са чрез целенасочени мерки и финансиране да се съживи икономиката, да се укрепи човешкият ресурс и да се подобри състоянието на инфраструктурата и на екологията в тези райони" - обобщи при откриването на форума Областният управител. Общо 131 са направените проектни предложения.

60 от тях, изготвени от общини, бизнес и Областната администрация - Враца за над 570 милиона лева са включени в Целенасочената програма за подкрепа на развитието на Северозападния район.

Най-много - двадесет и две са проектните предложения на Община Враца, като най-същественият от тях, целящ изграждането на технологичен парк в града, е включен в инвестиционната част, за да бъде финансиран от Държавния бюджет.

Проектите, които ще се финансират по различните оперативни програми до 2020 г., са 49 на обща стойност над 207 милиона лева.

МРРБ подготвя инвестиционен план за Северозападна България

Министерство на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) подготвя инвестиционен план за Северозападна България. Това заяви вицеп...

Десет от постъпилите проекти попадат в т. нар. "Банка идеи", за които ще се търси финансиране от други източници.

След проведена дискусия и изразените становища от страна на кметовете и представителите на общините, предстои актуализиране на някои от проектните предложения, дадени в по-ранна фаза на работа.

„Областна администрация Враца е готова да предложи Интегриран проект за основен ремонт на второкласната и третокласната пътна мрежа в област Враца, който също да бъде включен в Програмата" - допълни още Малина Николова.

 

Бойко Борисов открива във Враца форум за Северозапада

Форум на тема „Политика за Северозапада - време за действия" ще се състои във Враца. Събитието започва от 10 до 12 юли и се очакв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com