Полицията провежда спецоперация в Галиче

2175
Полицията провежда спецоперация в Галиче
Снимка: БГНЕС

Специализирана полицейска операция се провежда на територията на врачанското село Галиче под надзора на Окръжна прокуратура - Враца.

Операцията е разпоредена от главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов и е насочена към подобряване на средата за сигурност в района. Основните й направления, уточняват от МВР, са противодействие на престъпността, на разпространението на контрабандни акцизни стоки, осигуряване на добър обществен ред в училищата и прилежащите територии, посочва БГНЕС.

Полицията се похвали с масови арести и спасявания

Тази сутрин служители на МВР са спасили от удавяне в река Марица 111 граждани. Това съобщи зам.-главният секретар на МВР Георги Арабад...

Действията на прокурорите от ОП-Враца и РП – Бяла Слатина, на служителите на ОДМВР-Враца и РУ-Бяла Слатина са в съответствие с разпоредената от главния прокурор Сотир Цацаров проверка за законност на дейността в кметството в с. Галиче.

По разпореждане на главния прокурор ще се извърши и цялостна проверка на дейността в кметството на с. Галиче, извършвана от трима прокурори от ОП-Враца и РП-Бяла Слатина.

Проверката ще обхване периода от началото на предходния мандат на кмета до настоящия момент и ще се извършва в седем направления: законосъобразност на действията на кмета на с. Галиче по удостоверяване подписи на частни документи и пълномощни, верността на преписи и извлечения от документи и книжа, начинът на стопанисване на определени от общинския съвет обекти на общинската собственост.

Проверяващите ще установяват законосъобразността на действията при извършване на адресни регистрации съгласно чл.92, ал.1 Закона за гражданската регистрация, изпълняваните и спазваните от страна на кмета правомощия по ЗМВР и ЗМСМА и по чл.8, ал.2 ЗОСИ, законосъобразността на предприетите действия, изпълнението на бюджета на община Бяла Слатина /в частта му за кметство с. Галиче/, както и всички случаи на възлагани функции от кмета на община Бяла Слатина към кмета на с. Галиче.

Изоставен куфар вдигна на крак сливенската полиция

Куфар, оставен пред жилищен блок, вдигна на крак полицията в Сливен. Инцидентът е станал сноши. Куфарът е бил забелязан от живущи в бл...

Разпоредено е, в случаи на установени данни за извършено престъпление от общ характер, незабавно да се преценят условията за образуване на досъдебни производства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com