Проверяващият Ценко Чоков прокурор си е направил отвод

2878
Проверяващият Ценко Чоков прокурор си е направил отвод

Прокурорът Веселин Вътов, изпратен да проверява кмета на Галиче Ценко Чоков, си е направил отвод. Вътов е баща на младеж, който води дело за побой с основен свидетел единия от синовете на Чоков.

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов посочи мотивите на Вътов да се оттегли: "Мотивите за неговия отвод са това, че всъщност са се появили журналистически разследвания, в които се твърди, че неговият син е пострадал от тежко престъпление и свидетел на обвинението е синът на Ценко Чоков. Тези обстоятелства не ни бяха известни".

Полицията провежда спецоперация в Галиче

Специализирана полицейска операция се провежда на територията на врачанското село Галиче под надзора на Окръжна прокуратура - Враца. О...

"Господин Вътов категорично отрече това да е влияело на работата му до настоящия момент, но именно, за да не се предизвикват съмнения в неговата безпристрастност, той депозира своя отвод. Към момента досъдебно производство с оглед констатации на общонадзорната проверка в село Галиче не е образувана", каза Сарафов, цитиран от БНР.

По случая със смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца Сарафов заяви, че най-късно в понеделник трябва да е готова съдебно-медицинската експертиза, която ще реши изхода на делото.

"Независимо какъв ще бъде изходът на експертизата, ако има причинно-следствена връзка между получените от Тодор телесни увреждания, нанесени му от обвиняемите, и настъпилата смърт, ще бъдат съдени за убийство", каза Борислав Сарафов.

"Ако няма такава връзка, това означава, че смъртта на Тодор не е вследствие действията на обвиняемите, така че деянието ще бъде преквалифицирано и ще говорим вече за дело за хулиганство. Този случай, който разбуни духовете и обществеността, не може да остане скрит зад някаква следствена тайна", каза заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

Прокуратурата подхваща Ценко Чоков

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Окръжна прокуратура-Враца извършване на проверка за законност на дейността в кметство с....

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com