САС остави в ареста Ценко Чоков

1192
САС остави в ареста Ценко Чоков
Снимка: БГНЕС

Специализираният апелативен съд остави в ареста кмета на Галиче Ценко Чоков и сина му – Мартин Чоков, съобщи БГНЕС.

Преди произнасянето на съда, адвокатът на Ценко Чоков - Иво Найденов внесе подписка от 400 души в подкрепа на кмета на Галиче. “Смятам, че не може 400 човека да бъдат манипулирани - те са го направили това - тази подписка е след задържането на Ценков Чоков”, каза защитникът. Той внесе и благодарствени писма, сред които и от свещеник. “Вижте ние тук в момента сме в една селска драма. В една селска драма, където един кандидат кмет не е успял, който написал една камара жалби - не напразно казах на първата мярка, че Ценко Чоков не е проверяван само от НАСА, и аз смятам, че само от още едно място не са го проверявали - АГ болницата по обективни причини”, каза Найденов.

Съдът решава окончателно дали да остави Ценко Чоков и сина му в ареста

Апелативният спецсъд решава днес окончателно дали да остави кмета на Галиче Ценко Чоков и хората му в ареста, предаде БГНЕС. Кметът на...

Прокуратурата внесе в съда пък нов том с доказателства - разпити на свидетели и разпознавания.

Кметът на Галиче и още осем души бяха арестувани при показна акция на МВР и ДАНС на 26 май. Обвиненията срещу осемте са за участие в организирана престъпна група за лихварство, имотни измами, побои, изнудвания и отвличания спрямо хора, които са вземали заеми и не са ги връщали. Ценко Чоков е обвинен и като ръководител на групата и за нанасяне на лека телесна повреда. Синът му – Мартин Чоков, освен за участие в групата, е обвинен и за хулиганство.

Преди около седмица след 10-часово заседание по-долната инстанция спецсъдът реши, че Ценко Чоков и още 5-ма остават в ареста. Сред тези, на които съдът наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” е и синът на Чоков - Мартин. Кметът на Галиче е обвинен за ръководене на организирана престъпна група. Според прокуратурата тя се състои от Димитър Каменов, Иван Тодораков, Иван Тодораков, Касъм Касъмов, Мартин Чоков, Сашо Димитров и Васил Филиповски. Групата е създадена за заплахи, закани, отвличания, лихварство, нанасяне на средни телесни повреди. Спецсъдът обаче не намери достатъчно доказателства дори за обосновано предположение Касъм Касъмов да е бил част от тази група и го остави без мярка за неотклонение.

Друг от обвинените - Васил Филиповски, съдът пусна от ареста под "домашен арест". Според магистратите от данните по делото не могат да се съберат категорични доказателства за участието му в организираната престъпна група.

Синовете на Ценко Чоков оправдани на първа инстанция за побой

В началото на седмицата с показна акция бяха задържани кметът на врачанското село Галиче Ценко Чоков и синът му Мартин, с обвинения в л...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com