Синовете на Ценко Чоков оправдани на първа инстанция за побой

1555
Синовете на Ценко Чоков оправдани на първа инстанция за побой
Снимка: БГНЕС

В началото на седмицата с показна акция бяха задържани кметът на врачанското село Галиче Ценко Чоков и синът му Мартин, с обвинения в лихварство и организирана престъпна група за рекет. Буквално по-малко от две денонощия по-късно съдът в Бяла Слатина оправда двамата синове на Чоков - Мартин и Спас, по обвинението, че са нанесли средна телесна повреда на Венислав Николов в дискотека в града през март 2014 година.

Мартин и Спас са обвинени заедно с още трима души, но според прокуратурата побоят е започнат от Мартин, който без причина е ударил Николов с метален бокс в главата, пише в. "Сега". От петимата обвиняеми само Петър Ласковски е осъден условно. Решението не е окончателно и прокуратурата ще го обжалва, казаха от държавното обвинение. От там смятат, че съдът е приел безкритично твърденията на четиримата за невинността им и не е взел под внимание обвинителната теза.

Парите на Ценко Чоков - засял нещо, то поникнало и го продал

Всичко се върти около опонент на г-н Чоков за кметския престол – г-н Веселин Тушинов. Група свидетели, които са свързани, твърдят...

Това не е единственото обвинение срещу Мартин Чоков. По друго дело, отново в съда в Бяла Слатина, той е обвинен, че е нанесъл побой на Радослав Илиев от Галиче. Прокуратурата смята, че и тази проява е по хулигански и по расистки подбуди. 

Засега Ценко Чоков и Мартин Чоков остават в ареста, а днес (1 юни) апелативният спецсъд трябва да реши дали да останат за постоянно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com