X
 
 

Стана ясно кога врачани ще пътуват с новите тролейбуси

2557 0
photo of Стана ясно кога врачани ще пътуват с новите тролейбуси
Снимка: Анелия Костова/Actualno.com
ОбС на свое заседание днес реши Община Враца да кандидатства за проекта за нов градски транспорт и авансово плащане за дейностите му в размер на близо 10 млн. лева. Решението бе гласувано единодушно от съветниците.

Кметът на Враца благодари на всички за подкрепата и обяви решението като историческо за Враца: „С тази сума ще закупим 9 чисто нови тролейбуси и 13 електробуси. С част от парите ще ремонтираме и контактната мрежа. Предвиждаме монтирането на съвременни средства, които ще улесняват трафика и ще показват движението, както и евентуално закъснение на превозните средства. Ще бъде въведена и тикет система. Ще кандидатстваме и за закупуването на система за видео наблюдение в градския транспорт“, каза кметът Калин Каменов.

Обновяването на градския транспорт на Враца  изисква 26 милиона лева. Цифрата за модернизация е с 1,5 млн. повече от обявената  в предварителните преговори, заяви кметътКаменов.

Предвидено е парите да дойдат от Комитета за наблюдение на ОП „Околна среда“.

„Обществената поръчка е със срок на изпълнение от 24 месеца, но аз съм убеден, че още от следващата година врачани ще се возят в новите тролеи, а ж. к. „Сениче“ ще бъде обслужвана от електробусите и ще стане едно комуникативно и желано за живеене място“, каза още Каменов.

При изпълнението на проекта ще бъдат закупени зарядни станции на електробусите и ще се монтират точки за бързо зареждане на електрическите превозни средства. Проектът предвижда видеонаблюдение и автоматична система за таксуване на пътниците в подвижния състав на „Тролейбусен транспорт“, както и изграждането на „умни спирки“ – предоставящи актуална информация за графиците на обществения транспорт. 

Проектът на местната администрация, с конкретните параметри за градския транспорт, ще бъде подаден в началото на месец август, като предложението ще бъде разгледано от комисията в ускорени срокове. 
Припомняме, че Враца е сред 11-те общини в страната, които ще бъдат финансирани от ОП „Околна среда“ за обновяването на градския си транспорт.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Седмичен хороскоп за 18-24 ноември

Овен През тази седмица се вгледайте и вслушайте в знаците на съдбата. Бъдете предпазливи. Обстоятелствата ще ви показват подводните камъни....