X
 
 

Съпругата на Ценко Чоков не можа да довърши делото му - загуби изборите в Галиче

3171 0
Съпругата на Ценко Чоков не можа да довърши делото му - загуби изборите в Галиче
Снимка: БГНЕС
Семейството на Ценко Чоков не успя да си върне кметския пост във врачанското село Галиче. Там до балотаж стигна съпругата на бившия кмет - Цветелина Нелова (местна коалиция "Новото време"), но по първоначални данни тя губи изборите.

Новият кмет на Галиче е Страхил Стоянов (ГЕРБ). Той зае кметския пост през май 2018 г. след прекратяване на правомощията на Чоков.

"Благодаря на всички избиратели. Радвам се. Притеснен съм и развълнуван. Мисля, че печелим с 140 гласа.“, каза Стоянов непосредствено, след като станаха ясни резултатите.

„Силно се надяваме, че Галиче вече не е в плен на страха. Надяваме се, че вече Галиче няма да прави криминални новини“, добави той.

Избира се някой, който не е с тях, а щом не си с тях, си против тях

Това заяви бившият кмет на Галиче Ценко Чоков в ексклузивно интервю по bTV. Той коментира мярката си за неотклонение, която се промени ...

„Ще се боря до последно да изкореня страха. Ще преасфалтираме улиците и ще направим осветлените“, закани се той.

По-рано свидетели разкриха, че Чоков е заплашвал хора, за да гласуват за жена му. Ако не гласуват за съпругата му трябвало да възстановят изяденото и изпитото от тях по време на предизборните митинги. Има и постъпили сигнали, че роднина на кандидат-кмет обикаля през нощта по домовете на хората, за да ги принуди да гласуват за определен човек.

Изборният резултат в селото е накарал самият Чоков да си тръгне ядосан от секцията.

Припомняме, че Ценко Чоков, който е избиран за кмет на Галиче четири пъти от различни политически сили, е осъден на първа инстанция като ръководител на банда за рекет, лихварство, побоища и палежи. Заради процеса в началото на 2018 г. бяха прекратени и правомощията му като кмет на врачанското село.

Actualno.com

Етикети: