Враца отново протестира заради решението за смъртта на Тодор

2432
Враца отново протестира заради решението за смъртта на Тодор
Снимка: БГНЕС

Въпреки проливния дъжд, излял се тази вечер над Враца, пред съдебната палата в града се на събраха десетки близки, съученици и приятели на починалия след уличен сблъсък 18-годишен ученик Тодор Йорданов. Към тях се присъединиха недоволни от съдебната система врачани, за да протестират срещу решението на окръжната прокуратура да прекрати частично делото срещу Десислав и Иван Дамянови-Поничките и те да бъдат обвинени само за хулиганство, съобщава "24 часа".

"За да бъдат отневинени братята за смъртта на сина ми, върху разследващите сигурно е оказан натиск", каза бащата на починалото момче Емил Йорданов. "В решението на окръжната прокуратура, което ни бе изпратено, не са посочени редица свидетели и са пропуснати много от обстоятелствата около побоя над Тодор."

По знаков случай за убийство - баща на обвиняем се възмущава от "улично правосъдие"

Знаков случай на убийство във Враца придоби нови краски, след като бащата на един от обвиняемите – Ивайло Иванов-Акулата, сподели...

Недоволна от новия развой на делото и прехвърлянето му в районната прокуратура е и майката Цецка Йорданова. Тя сподели, че са обжалвали последното решение на окръжните прокурори, а наетият от тях столичен адвокат е приложил нови документи за здравословното състояние на Тодор и в обжалването са посочени пропуснати от разследването свидетели на сблъсъка на улицата на 12 януари т.г.

"Никога не сме си мислели, че братята са извършили умишлено убийството на Тодор, каквото беше доскорошното обвинение към братя Дамянови, каза още майката. "Но защо се пренебрегва от разследващите възможността някой от нанесените на Тодор удари да е станал причина за преадизвикване на сърдечна недостатъчност и смъртта му?"

Според петорната съдебно-медицинска експертиза, на която се позоваха врачанските прокурори при последното си решение, няма причинно-следствена връзка между нанесените от братята травми на Тодор и последвалата смърт на момчето. Тя според лекарите настъпила вследствие на изострила се вродена сърдечна недостатъчност, а на като резултат от побоя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com