X
 
 

За любителите на зимните спортове работят 3 влека на хижа "Пършевица“ във Врачанския балкан

2543 0
photo of За любителите на зимните спортове работят 3 влека на хижа "Пършевица“ във Врачанския балкан
Снимка: личен архив
Хижа "Пършевица“ във Врачанския балкан предлага добри условия за ски. Снежната покривка достигна над 50 см. Всички съоръжения край пистата работят. За любителите на зимните спортове  са на разположение 3 влека, като цената на една карта за големия влек за ден е 15 лв., а за малките – 5 лв.

Пътят до хижата е обработен и почистен, а за нощувка има места в Хижа "Пършевица".

Подменят оборудването на електростанция "Елисейна" във Враца

В Министерството на енергетиката дискутираха честите прекъсвания по електропреносната мрежа в населените места, захранвани от възл...

Ето и повече информация за туристите: ски писта "Пършевица" се намира на около 1300м. височина на вр. "Кръстанова могила". В близост до най-високия връх на Природен парк "Врачански Балкан"- вр. Бегличка могила - 1481м. Трасето на пистата е около 1000м. Има изграден ски влек с капацитет да извозва по 300 човека на час.

Как да стигнете: с кола на 19 км по асфалтов път от гр. Враца, минавайки през прохода "Вратцата" и завивайки надясно. След 12км. се достига голям разклон, надясно е пещера Леденика, а наляво - ски писта Пършевица. Пършевица е малък ски курорт на около 25 км южно от гр. Враца. Регионът предлага отлични условия за ски, алпинизъм и парапланеризъм.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 2 потребители