Чавес е стабилен

4743
Чавес е стабилен

Венецуелският президент Уго Чавес, който е хоспитализиран от три седмици в Куба, е в стабилно, но деликатно състояние, съобщи неговият зет и министър на науките и технологиите Хорхе Ареаса в "Туитър", предаде БГНЕС.

"Медицинският екип ни обясни, че състоянието на президента Чавес остава стабилно, но деликатно", пише Ареаса от Хавана. В друго съобщение в "Туитър" той съобщава, че венецуелският президент продължава да се бори и изпраща цялата си обич на своя народ.

Основната опозиционна коалиция във Венецуела настоя правителството да каже "истината" за здравословното състояние на Чавес, което е обект на слухове, догадки и спекулации. От опозицията искат диагноза и медицинска прогноза за Уго Чавес, който бе опериран за четвърти път от рак на 11 декември.

Междувременно свещеници на Сантерия - религия, базирана на Куба – посъветваха болния от рак Уго Чавес да потърси тяхната помощ. Според кубинците на президента на Венецуела сега може да помогне само един човек – представител на кастата на тъмнокожите Бабалавос, който има сериозен опит в лекуването на тежко болни от рак.

Шеметната кариера на шофьора от Каракас

От обикновен шофьор на автобус до вицепрезидент - в днешно време подобно изкачване е рядкост. За Николас Мадуро обаче именно това е пъ...

“Ако брат Чавес реши, че има нужда от помощ на кубинските жреци, той ще получи това, което поиска”, каза свещеникът на Сантерия Квеста Лазаро.

Президентът на Венецуела Уго Чавес се намира в болница в Хавана, където се лекува от рак. 

Вицепрезидентът Николас Мадуро увери своите съграждани, че Чавес е в съзнание и осъзнава сериозността на своето положение, а испанската телевизия АВС съобщи, че лидерът на Боливарианската революция е в кома.

Редактор: Десислава Ушатова

Уго Чавес е в кома

Уго Чавес, президентът на Венецуела, е в кома. Новината идва часове след разпространената новина за усложненото здравословно състояние ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com