"Дойче Банк" укрила $12 млрд. загуби

4752
"Дойче Банк" укрила $12 млрд. загуби

Крупната германска банка "Дойче Банк" е укрила загуби в размер на 12 млрд. долара по време на финансовата криза, за да избегне публичното рефинансиране.

Това съобщава авторитетният британски ежедневник "Файненшъл Таймс", като цитира трима бивши служители на банката, които били разпитвани от американските финансови регулатори след като подали индивидуални жалби, предаде БЛИЦ.

В САЩ разследват "Дойче Банк" за връзки с Иран

Американският финансов регулатор започна проверка на работата на "Дойче Банк" в САЩ заради подозрение в нарушения на икономическите сан...

Тримата служители твърдят, че ако "Дойче Банк" е била отчела правилно позициите – на предполагаема стойност от 130 млрд. долара на национално ниво – капиталът на банката е щял да спадне до опасни нива по време на финансовата криза, което е щяло да наложи държавна намеса, за да оцелее.

Вместо това, тримата служители твърдят, че брокерите на банката са избягвали да отчитат всички директни загуби по време на безпрецедентната криза 2007 - 2009 г.

Каква точно е тъмната връзка в дъното на цялата афера по прикритието на загубите на най-мощната германска банка - вижте в Expert.bg.

Редактор: Десислава Ушатова

Новите икономически лъвове

Светът вече има нови лидери по растеж на БВП. През следващите години най-бързо ще растат африканските държави и бедните "азиатски джу...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com