Драстични разлики в заплащането по света

13096
Драстични разлики в заплащането по света

Темпът на увеличаване на работните заплати в света се е забавил, сочи доклад на Международната организация на труда (МОТ). В развиващите се страни заплатите продължават да растат, но в развитите икономики показателят вече е "в червената зона", сочат резултатите, включени в доклада.

Според експертите на МОТ средната месечна заплата в света през 2011 г. се е увеличила с 1.2%, докато през 2010 г. растежът е бил 2.1%, а в предкризисната 2007 година - 3%.

Франция спира плащанията за насърчаване на ромите да се връщат в родината си

Франция ще спре плащанията за насърчаване на ромите да се завърнат в родината си, но не прави нищо да им попречи да се върнат във Франц...

"В много страни кризата е оказала силно негативно влияние върху размера на работната заплата и, съответно, върху трудещите се", каза генералният директор на организацията Гай Райдър.

От 2000 година заплатите в развитите страни са се увеличили с 5%, в държавите от Латинска Америка и Карибския басейн - с 15%, а в азиатските страни растежът е двоен.

В страните от Източна Европа и Централна Азия между 2000 г. и 2011 г. възнагражденията са се увеличили тройно най-вече заради прехода към пазарна икономика.

През 2011 г. обаче размерът на средната заплата в реални стойности е намалял с 0.5% в развитите страни, повишил се е с 5.2% в Източна Европа и Централна Азия, с 5% - в азиатските страни, с 2,2% в държавите от Латинска Америка и Карибския басейн.

Укриха данъци за над 50 млн. лв.

Служители на ГДБОП и ДАНС проведоха операция с цел разкриване и документиране на организирана престъпна група, занимавала се с укриване...

Същевременно в света се запазва голямата разлика в размера на средната заплата. Работниците в обработващата промишленост във Филипините, например, на час получават 1.4 долара, в Бразилия – 5.5 д., в Гърция - 13 д., а в Дания - 35 долара.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com