ЕС може да не признае "Хизбулла" за терористична организация

7537
ЕС може да не признае "Хизбулла" за терористична организация

„Хизбулла” може да не бъде включена в списъка с терористичните организации на ЕС, дори ако стои зад атентата срещу израелски туристи в България, съобщи високопоставен европейски представител по въпросите на антитероризма, съобщава в електронното си издание вестник “Таймс ъф Израел”.

В понеделник сайтът „ИЮ Обзървър” цитира координатора на Европейския съюз по въпросите на тероризма Жил дьо Кершов, според когото българското разследване на атаката най-вероятно ще приключи следващия месец.

Професионален дефицит в разследването на атентата в Бургас

При разследвания като това на атентата в Бургас има две нива – едното е чисто професионалната работа, а второто – политичес...

Американски и израелски представители настояват ЕС да включи „Хизбулла” в списъка си с терористични организации, ако бъде призната за виновна за атентата в България. Това ще направи незаконен превода на парични средства от поддръжници на ливанското движение в Европа.

„Няма автоматично включване, само защото стои зад терористичен акт. Не само правните изисквания трябва да бъдат взети под внимание, има още и политическа оценка на контекста и времето”, казва дьо Кершов.

Той посочва, че ситуацията не е лесна. Според него сред страните от ЕС няма консенсус за това дали включването в „черния списък” на „Хизбулла” ще бъде полезно или не.

Редактор: Десислава Ушатова

Израелска ТВ: България обвини Хизбула за атентата

Няма предаден доклад за атентата в Бургас от българския външен министър Николай Младенов при посещението му в Израел, заяви по БНР го...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com