Франция под страх, че стотици екстремисти са на свобода

2243
Франция под страх, че стотици екстремисти са на свобода

Френският вътрешен министър смята, че ще бъдат извършени още арести в рамките на мащабната операция срещу ислямисти в страната и предупреди, че вероятно стотици въоръжени екстремисти все още са на свобода, предаде АФП.

Министър Манюел Валс отправи това предупреждение след като през почивните дни бе започнато провеждането на общонационална операция, при която досега загина един човек и още 12 са арестувани по подозрения, че са участвали в бомбеното нападение срещу еврейски магазин миналия месец или са планирали други антисемитски атаки.

Французите не съжаляват за Саркози

Мнозинството французи не съжаляват, че Никола Саркози вече не е държавен глава, показва изследване на института CSA за телевизия Ер Т...

„Знаем, че има десетки и дори стотици лица, които имат потенциала да се организират в групи, като тази, която току що разкрихме”, подчерта Валс.

В събота полицията застреля 33-годишния предполагаем лидер на групировка Жереми Луи-Сидни, след като той откри огън по полицаи, опитващи се да го арестуват в Страсбург. Според полицията следи от ДНК на Луи-Сидни са открити по предпазителя на гранатата, която бе хвърлена по еврейски магазин в предградие на Париж на 19 септември.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com