X
 
 

Френската църква ще изплати компенсации на жертвите на свещеници-педофили

937 1
Френската църква ще изплати компенсации на жертвите на свещеници-педофили
Снимка: Getty Images/Guliver
Френските епископи гласуваха за еднократно изплащане на обезщетения на жертвите на свещеници-педофили, съобщава телевизия „BFMTV”, цитирайки епископа на Франция Ерик Мулен-Бофор, предаде БГНЕС.

Епископите, които се бяха събрали на пленарно заседание в град Лурд, признаха агресията, мълчанието, безразличието, небрежността и лошите решения вътре в църквата.

Фонд "Земеделие" изплаща над 2 млн. лв. компенсации заради природни бедствия

Държавен фонд "Земеделие" изплаща близо 2,1 млн. лева на 239 стопани, заявили подпомагане по схемата на държавна помощ "Помощ за компен...

Фондът за дарения ще бъде финансиран за сметка на епископите, виновните свещеници до края на живот им, както и от вярващите, които искат да помогнат, уточнява Мулен-Бофор.

Проблемът със сексуалното насилие над непълнолетни в лоното на католическата църква предизвика сериозна загриженост у папа Франциск.

През юни 2016 г.той опрости процедурата за оставки на епископите заради игнориране на случаите на педофилия.

През август 2018 г. понтификът публикува специално „Послание към Божия народ”, в което призова представителите на духовенството да се покаят и да изкоренят от живота на църквата това позорно явление, което той определи като „зверство”.

Три часа преди протеста вдигнаха компенсациите за убитите животни

Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" гласува увеличение на средствата за земеделските стопани, отглеждащи овце-майки и/или ...

В края на февруари във Ватикана се проведе среща на високо равнище, посветена на защитата на непълнолетни лица в католическата църква. При закриването ѝ папа Франциск подчерта, че всеки случай на сексуално насилие спрямо непълнолетни от страна на свещенослужител „ще бъде разглеждан с максимална сериозност”.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври  1 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
    Какво обезщетение, какви 5 лева? Обезщетение може да има само тогава, когато на жертвите се предостави възможност да си го върнат на педофилите! Всичко останало е "Мижи да те лажим!"