Лондонска банка укрила 250 млрд долара от незаконни транзакции с Иран

3259
Лондонска банка укрила 250 млрд долара от незаконни транзакции с Иран

Банката Стандард Чартърд беше обвинена от регулаторната служба на щата Ню Йорк в укриването на 250 милиарда долара от незаконни транзакции с Иран в продължение на близо 10 години.

Базираната в Лондон глобална банка е заплашена от отнемане на лиценза й за работа в Ню Йорк, сърцето на американската финансова индустрия, ако не може да обясни транзакциите, които нарушават наложените от САЩ санкции на Иран, предаде БГНЕС.

Транзакциите "са направили американската финансова система уязвима към терористи, търговци на оръжие, наркобосове и корумпирани режими и са лишили следователите на прорараздавателните служби от много важно информация, използвана за проследяването на всички видове криминална дейност", съобщи Департаментът на финансовите служби на щата Ню Йорк.

Представители на Стандард Чартърд трябва да се явят пред департамента на 15 август, "за да обяснят тези явни нарушения на закона и да кажат защо лицензът за извършване на дейност в щата Ню Йорк не трябва да бъде отнеман".

Департаментът съобщи, че банката е изправена пред възможни глоби заради дейността си. Тя е заподозряна и в нелегални транзакции с Либия, Мианмар и Судан, на които САЩ също наложиха санкции.

Редактор: Калина Здравкова

В Сирия започнаха да избиват задържаните ирански поклонници

Трима от 48-тимата ирански поклонници, които бяха арестувани преди два дни в предградията на Дамаск днес бяха убити от части на сирий...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com