Над 1 млн. литра дизелово гориво е изтекло във водите край Ню Йорк

5947
Над 1 млн. литра дизелово гориво е изтекло във водите край Ню Йорк

Над 1 милион литра дизелово гориво се е разляло в открито море край Ню Йорк след преминаването на опустошителния ураган „Санди”, като опитите за почистването на водите продължават и днес, предаде АФП.

Изтичането на 1,136 милиона литра гориво е предизвикано от скъсването на стена на резервоар в рафинерия в щата Ню Джърси.

Жертвите на "Санди" станаха 72

Броят на жертвите на супербурята “Санди” в САЩ достигна 72 души, но се очаква да се увеличи, докато спасителните екипи разч...

Резервоарът е на дружество „Мотива”, притежавано от петролната компания „Шел”.

Според агенция EQECAT, Inc. щетите на застраховано имущество, нанесени от урагана "Санди", ще влязат в диапзона 5 -10 млрд. долара, а икономическите загуби ще са между 10 и 20 млрд. долара. В най-добрия случай, загубите от бедствието ще се изравнят с тези от урагана Айрийн, който удари Източното крайбрежие през август 2011 г. Поради широката засегната зона обаче, представянето на по-точни изчисления ще отнеме известно време, подчертават застрахователите.

Експерти на Fitch Ratings напомнят, че докато стандартните полици за застраховка на имущество не покриват щетите от наводнения, те включват загубите, нанесени от силните ветрове. Корпоративните и селскостопански полици обаче обикновено включват и двете рискови събития.

Но макар че много сфери на застраховането ще бъдат засегнати, най-сериозни може да се окажат платените обезщетения за пропуснати ползи поради прекъсване на бизнес дейността.

Ромни няма да посещава засегнатите райони

Републиканецът Мит Ромни няма намерения да посещава пострадалите от урагана Санди, съобщи негов помощник, който отказа да коментира д...

Мощната буря спря работата на редица фирми в много гъсто населени региони, включително магазини, транспорт, корпоративни офиси и промишлени предприятия. За да бъде признат искът им обаче, засегнатите компании трябва да докажат размера на пропуснатите ползи.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com