Най-малко 27 убити при стрелба в начално училище в Кънектикът

15958
Най-малко 27 убити при стрелба в начално училище в Кънектикът

При стрелбата в начално училище в американския град Нютаун, в щата Кънектикът са убити най-малко 27 души, включително 14 деца, съобщи телевизия Си Би Ес нюз, цитирана от БГНЕС.

Според Си Ен Ен пък жертвите на стрелбата са 20, от които най-малко 10 деца. Тя е избухнала тази сутрин местно време в началното училище "Санди Хук" в малкото градче, намиращо се на 128 км североизточно от Ню Йорк, съобщи по-рано полицията, без да даде подробности. Предполага се, че автор на стрелбата е родител на дете от същото училище, който е бил убит, посочва Ройтерс. Сред загиналите са също директорът на училището и училищният психолог.

На мястото на инцидента полицаите са открили най-малко два пистолета - "Глок" и "Зиг зауер". В сградата на училището се помещава и детска градина и според родители в момента на стрелбата там са се намирали около общо около 600 деца.

Президентът Барак Обама е бил информиран за трагедията от своя съветник по вътрешната сигурност Джон Бренън, посочи говорителят на Белия дом Джей Карни. След това президентът се е свързал с губернатора на Кънектикът Данел Малой, за да му изрази своите съболезнования и тревога. Обама е разговарял и с директора на ФБР Робърт Мълър.

Джей Карни беше попитан по време на брифинга как би коментирал тази поредна стрелба в светлината на законодателството в материята притежание на оръжие. "Сега не е моментът да се говори за политика. Мисля, че в такъв ден е важно да изпитаме огромна съпричастност към пострадалите", подчерта говорителят на Белия дом. Всички училища в околностите са затворени и отцепени.

Въоръжен мъж е открил стрелба в основно училище в САЩ

Въоръжен мъж е открил стрелба в основно училище в град Нютаун, щата Кънектикът, на около 100 км североизточно от Ню Йорк, пише вестник ...

Редактор: Д. Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com