Наследникът на Чавес преследван от убийци?

5334
Наследникът на Чавес преследван от убийци?

Вицепрезидентът на Венецуела и официално обявеният за приемник на венецуелския лидер Уго Чавес Николас Мадуро заяви, че срещу него се готви покушение. По думите на политика в страната са проникнали няколко групи убийци, чиято цел е ликвидирането на самия Мадуро и председателя на Националната асамблея на Венецуела Диосдадо Кабело.

“Вече няколко седмици ние преследваме групи, които са проникнали в страната с цел да убият мен и Диосдадо Кабело”, каза Мадуро.

До дни Чавес може да се завърне във Венецуела

Връщането на президента на Венецуела Уго Чавес в родината му след операцията, която му бе направена в Куба, може да се очаква в следв...

Представители на опозицията във Венецуела заявиха, че историята с покушението е измислена. Според тях, по този начин властите искат да отвлекат вниманието от проблемите на деня – покачващата се инфлация, високата престъпност и бюджетния дефицит.

Бившият съперник на Чавес на президентските избори Енрике Каприлес, коментирайки информацията за покушението, заяви, че председателят на Националната асамблея е “Ал Капоне”. “Сега Мадуро измисли малка историйка за покушение срещу живота му и живота на Ал Капоне. Пълни глупости”, каза Каприлес.

Историята за покушението срещу Мадуро се появи на фона на продължаващата политическа криза във Венецуела. Несменяемият президент на страната от 1998 г. Уго Чавес вече месец и половина се бори за живота си в Хавана след операция от рак, предаде БЛИЦ.

В същото време привърженици на опозицията във Венецуела нападнаха снимачен екип на държавната телевизия VTV.

В резултат, тежко пострадал е един оператор, а трима души са били арестувани. От един от задържаните е бил иззет метален бокс. Полицията предполага, че операторът е бил ударен именно с този бокс.

Опозиционерите от Демократично единство проведоха митинг в защита на конституцията, която според тях е била нарушена от Върховния съд, отложил официалното встъпване в длъжност на президента Уго Чавес, спечелил нов мандат м.г.

Паралелно с митинга на опозицията, в Каракас се проведе многохилядно шествие на поддръжниците на Чавес, излезли по улиците по повод 55-ата годишнина от края на диктатурата на Маркос Перес Хименес, а също и в подкрепа на венецуелския президент.

Венецуелската опозиция иска Чавес да успокои народа

Президентът на Венецуела трябва да се обърне лично към народа и да го успокои, заяви лидерът на опозицията Енрике Каприлес, предаде БГ...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com