Обама избрал Джон Кери за дипломат №1 на САЩ

6912
Обама избрал Джон Кери за дипломат №1 на САЩ

Президентът на САЩ Барак Обама е избрал сенатора Джон Кери за приемник на Хилъри Клинтън на поста шеф на Държавния департамент, съобщават Си Ен Ен и Ей Би Си, като се позовават на анонимни източници.

Си Ен Ен цитира неназован представител на демократите, който бил разговарял вече с Кери по въпроса. Ей Би Си просто се позовава на добре информиран източник. Въпрос на АФП към Белия дом дали тази информация е вярна не получил утвърдителен отговор. Но Джон Кери беше сред основните претенденти за поста на дипломат №1 на Щатите. В момента загубилият президентската надпревара през 2004 г. демократ е председател на влиятелната сенатска комисия по външна политика.

Шансовете му за поста се увеличиха, след като в четвъртък фаворитката на Обама - американската посланичка в ООН Сюзън Райс, поиска от президента да изтегли името й от списъка на потенциалните кандидати за поста на Хилъри Клинтън. Райс беше подложена на унищожителна критика за коментарите си във връзка с атентата срещу американската мисия в Либия на 11 септември. Заради тях някои влиятелни републиканци заплашиха да блокират избора й за държавен секретар ако бъде предложена.

Редактор: Д. Симова

Стрелецът от Кънектикът влязъл със сила в училището

20-годишният Адам Ланза, който изкла 20 малки деца и 6 възрастни в американско училище в щата Кънектикът, нахлул със сила в сградата ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com