Първо свиждане на Брайвик с майка му в затвора

3301
Първо свиждане на Брайвик с майка му в затвора

Норвежкият масов убиец Андерш Беринг Брайвик, който излежава присъда в затвора Ила, за първи път получи разрешение за свиждане с майка си, съобщи в. "Верденсганг", цитирано от БГНЕС.

Още преди съдебния процес Брайвик неведнъж е заявявал, че не желае да бъде посещаван в затвора и е готов да прекара остатъка от живота си в единична килия, където да пише книги. Според вестника обаче, който цитира неназовани източници, убиецът е направил изключение за майка си.

Затворническите власти не потвърдиха информацията на изданието, като се позоваха на поверителния характер на такива сведения. "Ние не можем да съобщаваме кой го посещава поради задължението да пазим личния му живот и затова не мога да потвърдя или да опровергая тази информация", заявява в интервю за изданието директорът на затвора Кнут Бяркейд. Той добави, че съгласно правилника Брайвик има право на посещения, като те трябва да бъдат съгласувани с компетентните служби.

Самият убиец е заявявал в разговори с психиатри, че майка му е неговата "Ахилесова пета", а те на свой ред предположили, че майката може би е проявявала жестокост към сина си и това да е отключило неговата агресивност.

Редактор: Десислава Симова

В Норвегия излъчиха кадри от атентата на Брайвик (Видео)

Норвежката държавна телевизия NRK разпространи за първи път видеозапис, показващ десния екстремист Андерш Беринг Брайвик, докато парк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com