САЩ продължават разгръщането на ПРО в Румъния

8064
САЩ продължават разгръщането на ПРО в Румъния

САЩ продължават работата по разгръщането на системата за противоракетна отбрана на територията на Румъния. Това се съобщава в комюнике, разпространено от американското посолство в Букурещ, предаде ИТАР-ТАСС.

„САЩ са настроени решително да защитят както своята територия и американските граждани, така и местата на дислокация на американските военнослужещи и своите съюзници в Европа, включително Румъния, от заплаха от балистични ракети. Конгресът на САЩ взе решение за предоставяне на финансови средства за разполагане на елементи на ПРО на територията на военната база Девеселу в Румъния и заради това работите ще бъдат продължени, а обектът ще бъде сдаден в срок”, се отбелязва в документа.

Пентагонът възобновява изпитанията на нови ракети-прихващачи за ПРО

Министерството на отбраната на САЩ планира в края на настоящата година да възобнови след двугодишно прекъсване изпитанията на ракети-пр...

В него се подчертава, че Румъния е надежден партньор на САЩ в НАТО, а румънските военнослужещи вземат участие във военната съюзническа мисия в Афганистан.

Съобщението беше разпространено във връзка с публикуваните в румънската преса откъси от доклад на Пентагона, в които се говори, че редица пунктове от поетапния план на разгръщане на системата за ПРО в Източна Европа съдържат сериозни недостатъци. В частност в съобщенията се твърди, че Румъния е далеч не най-удачното място за разполагането на американските ракети-прехващачи и следва да се разгледа въпросът за предислоцирането им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com