Сирийски бунтовници са пленили стотина войници

3861
Сирийски бунтовници са пленили стотина войници

Сирийските бунтовници са пленили в сраженията за контрола върху гр. Алепо стотина войници и членове на подкрепящи режима въоръжени формирования, което се вижда на видеозапис, разпространен днес в интернет, предаде БГНЕС.

Видеото е запечатало стотина души в цивилно облекло, седнали на земята, които са били заснети от лице, представило се за член на Свободната сирийска армия /ССА/. То ги разпитва един по един за тяхната самоличност.

Повечето заявяват, че са военнослужещи в правителствената армия или членове на подкрепящи режима въоръжени групировки. Те също така признават, че са били пленени в Алепо. Пленниците са наобиколени от въоръжени мъже.

"Аз съм полковник Мохамад Рашил ел Мхеймед... арестуван бях на входа на Алепо, когато се връщах от Рака", заявява един от тях. "Аз съм капитан Фуад ел Хош от командването на полицията в Алепо, квартал Шаар Арестуваха ме, когато излизах от полицейския участък", разказва друг.

Член на въоръжените милиции Шабих признава, че е убил един демонстрант. "Ето каква е съдбата на всички, които са на страната на режима, те ще попаднат в ръцете на ССА" предупреждава лицето, направило видеозаписа.

Редактор: Калина Здравкова

Съпротивата в Сирия готви нова конституция

Група от около 50 сирийски опозиционни дейци работят в Берлин по редакцията на нова конституция с оглед евентуално падане на режима н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com