Състоянието на Мандела - стабилно, остава в болница

5984
Състоянието на Мандела - стабилно, остава в болница

От Президентството на Република Южна Африка опровергаха информациите, че бившият президент Нелсън Мандела е изписан от болница, предаде Би Би Си. Но уточняват, че състоянието му е стабилно. 

По-рано днес беше международните агенции съобщиха, че след дълъг престой в болницата Нелсън Мандела е бил изписан и вече е в дома си. 

Състоянието на Нелсън Мандела се подобрява, но остава критично

„Организмът на Нелсън Мандела е „много издържлив" и състоянието му бележи тенденция към стабилизиране, но за сега остава "н...

Нелсън Мандела, първият чернокож президент на Република Южна Африка, постъпи в болница в началото на юни с възпаление на белите дробове. От началото на юли лекарите го подлагат на хемодиализа за очистване на кръвта от продуктите на обмяна, с които не могат да се справят болните бъбреци. 

За благоговението на южноафриканците към 95-годишния легендарен борец срещу апартейда говори фактът, че на негово име са кръстени улици, благотворителни фондации и един фен-клуб. "Тази социална мрежа черпи вдъхновение от огромната почит, на която дядо ми се радва в цял свят", обясни един от внуците Ндаба Мандела. "В нея хората могат да разказват за неща, които са вършили под влиянието на неговите идеи, как той ги е насърчавал да служат на обществото", добавя внукът, който е президент на неправителствената организация "Africa Rising". 

Мандела прекара 27 години в затвора заради борбата си срещу апартейда в страната му. За президент той бе избран през 1994 г. и ръководи страната до юни 1999 г. През 1993 г. бе удостоен с Нобеловата награда за мир.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com