Турция не може да приеме над 100 000 бежанци от Сирия

3182
Турция не може да приеме над 100 000 бежанци от Сирия

Турция няма да може да приеме повече от 100 000 сирийски бежанци на територията си и буферна зона би била необходима за спиране на бежанския поток, съобщи турският външен министър.

"Ако броят на бежанците нарасне на 100 000, ние няма да можем да ги приемем в Турция. Трябва да ги приемем на сирийска територия", заяви Ахмет Давутоглу пред в. "Хюрриет". Той предложи, ако това стане, ООН да създаде бежански лагери "в границите на Сирия", за да се сдържи притока на напуснали домовете си хора, пред БГНЕС.

Давутоглу заяви, че Турция ще участва в министерска среща на Съвета за сигурност на ООН на 30 август, организирана от Франция, за обсъждане на хуманитарното положение в Сирия и в съседните страни. Той се надява да бъде взето решение на срещата.

Русия и Китай наложиха на три пъти вето в Съвета за сигурност срещу резолюции, заплашващи режима на Башар ал-Асад със санкции. Притокът от бежанци в Турция се засили чувствително в последната седмица заради офанзивата на сирийската армия и боевете в Алепо, като достигнаха 70 000 души.

През уикенда турските власти започнаха да раздават помощ на бежанците на сирийска територия, които са принудени да пребивават дълго време в ничия земя.

Редактор: Калина Здравкова

Фарук Шараа не е дезертирал, подкрепя назначаването на Брахими

Сирийският режим опроверга информациите, че вицепрезидентът Фарук Шараа е избягал от страната. Фарук Шараа нито за момент не си е поми...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com