В Иран вече използват гилотина за рязане на пръсти на крадци

25123

Нов адски уред за наказания на крадци беше официално представен от властите в Иран, съобщава иранската новинарска агенция INSA.

Уредът представлява своеобразна гилотина за рязане на пръсти. Той се използва за налагане на наказания на крадци - точно както предвижда ислямското право в лицето на шериата.

Иран изпрати маймуна в Космоса

Иран изпрати маймуна на борда на капсула в Космоса и си я върна жива и здрава след приземяването, съобщи иранската телевизия Ал-Алам,...

INSA показа и снимки на обвинен и осъден за кражба човек, за наказанието на когото се използва новият уред. Нещастникът е използван като лице за демонстрация на гилотината.

На фотографиите са виждат и трима мъже с маски и облечени в черно, които държат дясната ръка на осъдения, докато четвърти задейства зловещия уред, наподобяващ пила. Лицето на жертвата не изразява болка, което дава основание да се предположи, че е под въздействието на опиати, пише агенция КРОСС.

Ампутацията е била извършена публично в град Шираз. След приключването й районният прокурор е заявил, че подобни наказания ще се налагат все по-масово.

Редактор: Ивайло Петров

Младенов: Ако Иран удари Израел, удря България

Нападение на Ислямската република над Израел ще означава атака срещу България, заяви външният министър Николай Младенов, цитиран от "А...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com