Сколари: В Барселона не ползват Неймар правилно

6513
Сколари: В Барселона не ползват Неймар правилно

Селекционерът на бразилския национален отбор Луис Фелипе Сколари заяви, че в Барселона не използват по най-добрия начин целия потенциал и умения, които притежава бразилският нападател Неймар. "Неймар не блести в Барселона, защото играе по друг начин от това, на което е свикнал, анализира Сколари. Той е най-добър, когато има пространство, но в Барселона го поставят да играе на десния фланг, което не е подходящо за него".

Сколари определи Неймар като много важен играч за Бразилия и вярва, че той ще бъде звезда на предстоящето световно първенство. "Той е много важен за националния отбор. Когато играе за националния отбор, той играе по напълно различен начин от това в Барселона. Неймар ще бъде звезда на световното първенство, със сигурност твърдя това". Неймар премина в Барселона през лятото на 2013 година и има 23 мача с фланелката на каталонците, в които е отбелязал 9 гола. Неймар има 47 мача за бразилския национален отбор, в които е вкарал 30 гола.

Представиха официално химна на Световното

"We are one" - така се казва песента - химн на Световното първенство в Бразилия. Парчето бе представено официално днес. То се изпълнява...

Селекционерът на Бразилия все още не е решил кои ще бъдат избраниците му за предстоящите световни финали. Специалистът не изключи възможността да викне в редиците на "Селесао Бразилейра" ветераните Роналдиньо и Кака. "Все още е рано да говорим за окончателния ми списък. Няма значение какви са съмненията ми в този момент, защото на футболистите тепърва им предстоят важни срещи в заключителната фаза на клубния сезон. Рони и Кака? Не е изключено да ги взема в състава. Когато възникнат контузии, всичко е възможно", каза Фелипао. Бразилците откриват турнира с мач срещу Хърватия на 12 юни.

"Невъзможно е да избера 23 футболисти, които да устроят всички. Трябва Исус да направи чудо, за да бъдат феновете доволни от списъка ми. Всички имат шансове да попаднат в отбора дори и ако не са играли нито един мач преди това. Аз вече съм наясно със състава за Мондиала. Но по този повод се вълнувате само вие, журналистите", коментира Сколари. На домашния си шампионат "златистите" са в група с Камерун, Хърватия и Мексико.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com