Местните данъци в Ямболско няма да се увеличават догодина

9379
Местните данъци в Ямболско няма да се увеличават догодина
Снимка: Thinkstock

Местните данъци и такса битови отпадъци в община Ямбол няма да бъдат увеличени през новата бюджетна година. Те запазват размера си от настоящата 2014 г.

Параметрите на бюджетната рамка за 2015 очертават основни цели през новата бюджетна година – ефективно управление на бюджетните средства и успешно усвояване на средствата от европейските фондове, информират от общината.

Водата в Ямболско не крие риск за здравето

Въпрос на личен е избор е дали да се консумира питейната вода в Ямбол. Това заяви директорът на Регионалната здравна инспекция в Ямбол ...

До края на 2015 година трябва да бъдат приключени всички проекти, които се финансират от стария програмен период и да се стартира с проекти от новия. Общата рамка на проекта бе представена само в частта на местните дейности, поради липсата на приет Закон за държавния бюджет.

Планираните собствени приходи са в размер на 16 168 376 лв., от които:

Данъчни приходи – 5 276 000 лв.;

Неданъчни приходи – 10 892 376 лв.

Безработицата в Ямболско с минимален ръст

В края на октомври регистрираните безработни в Ямболска област са 7576 души. Това е с 57 души или с 0.1 на сто повече в сравнение със с...

Разходите за местни дейности са 16 735 025 лв., от които капиталови разходи - 1 628 626 лв.

Общо 7 749 866 лв. са предвидените разходи във Функция “Жилищно строителство, БКС и опазване на околната среда”. Разходите в тази функция се финансират изцяло от общински приходи за дейности в комуналната сфера, благоустрояването и опазването на околната среда: за водоснабдяване и канализация; за осветление на улици и площади; за зимно поддържане, пътна сигнализация, ремонт и поддържане на уличната мрежа; за текущи ремонти и поддръжка на общинска собственост; за поддържане на зелените площи, резитба на дървета и др.; за чистота; за дезинсекция, дезакаризация и дератизация на териториите за обществено ползване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com