Потушен е пожарът до Вълча поляна, рискът от нови огнища в региона остава

4152
Потушен е пожарът до Вълча поляна, рискът от нови огнища в региона остава
Снимка: БГНЕС

Потушен е пожарът до елховското село Вълча поляна. Рискът от нови пожари в региона остава. За три дни в елховска община изгоряха около 9 000 декара, информира БНР.

През цялата нощ на място останаха дежурни екипи. Селото бе обградено със земни просеки и това спомогна огънят да бъде отдалечен от къщите.

7 са местата с активни пожари - почти 100% били причинени от човешка небрежност

В момента има седем места в страната с активни пожари. 14-ти ден продължава гасенето на пожара в Рила. Информацията от сутринта е, че д...

Военни и пожарникари и днес ще останат в района на пожара. В готовност остават и горски служители и граничари. В района от няколко месеца не е валяло, влажност почти няма, а вятърът допълнително усложнява обстановката.

В пожара изгоряха една къща и стопански постройки. Засегната бе широколистна гора, стотици декари сухи треви и храсти. Изяснява се причината за възникването на пожара, като се работи по версията, че искрата е тръгнала от трактор, който работел в района.

Рискът от бързоразпространяващи се силни пожари днес е екстремно висок в Югоизточна България. Температурите в Хасковско, Ямболско и Бургаско ще достигнат 36 градуса, а поривите на вятъра - до 20 м/с, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология. През следващите 48 часа ще се повиши рискът от пожари и в северната част на страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com