Абсурди.БГ

10153
Абсурди.БГ
Снимка: Колибри

Няколко парадоксални въпроса будят недоумение; ние веднага ви ги хвърляме, пък вие се оправяйте. Между тях няма нищо общо, освен че са напълно безумни по собствен начин. 

Въпросът за хипотермията

Как така този прекрасен човек Кирил Радев бягаше до Черни връх и едва не измръзна и това е изключително геройство и най-вече много умно (да се уволнят всички хижари, на които не им хрумва, че е възможно навръх Нова година на чайната да почука човек, бягал 4 часа по шорти и гол до кръста през нощта!) 

и 

как в същото време ваденето на кръста на Богоявление е някаква пълна простотия, отживелица, чобанско-патриархална пиянска изцепка, която един модерен човек не би трябвало да хареса, понеже традициите са за по-простички хора, а ти, понеже имаш магистратура в Холандия, не би трябвало да си падаш по подобни провинциални глупости. 

Въпросът за оставеното семейство

Как така, когато Боян Петров срещна смъртта в последната си атака към Шиша Пангма, се появиха назидателни български гласове, които се питаха как можело този човек да остави жена и семейство, не му ли било жал за най-близките, пък хукнал там по баирите да гони Михаля (разбирай, Хималайскaта корона), въобще може ли така глупашки да рискуваш живота си

и 

как в същото време никой нищо не казва за алкохолизма на Иван Ласкин, който по същия начин остави жена и две деца без баща, само че по някакъв много странен (или закономерен) начин подвигът да кaтериш върхове е малко изкуфяла, далечна на нас работа, но пък виж, алкохолизмът е нещо, което разбираме добре, изпитваме съпричастие, и нас ни мъчи, знаем колко е трудно и особено по празници и човек е нормално да загине в тази неравна битка с пиенето. 

Въпрос за най-хубавия град за живеене

Излезе класация, че Варна бил по-хубав град за живеене от София, а причината била, че имало по-добра чистота на въздуха. Това, изглежда, е някакъв супер нов критерий, последна фаза на жалкотията, в която то е ясно, че навсякъде е пълен Мордор, обаче има едни градове, в които може да си поемеш въздух без да развиеш онкологично заболяване и тези градове са просто супер, страхотни са, ти ходиш сред тях и си дишаш кaто пълния пич, това е огромна грaжданска привилегия и рядък цивилизационен шанс. 

Иначе класациите "Най-добър град за живеене в България" са много интересни. Най-фрапантното е всеки пьт е различен. Примерно 2012-та ще е Бургас, 2013-та ще е София, 2014-та ще е Стара Загора, 2015-та ще е пак Бургас и така всяка година има един нов най-добър град за живеене, който на свой ред на следващата година ще отстъпи на друг, за да може кметовете да не се разсърдят. Просто минават 365 дни и внезапно Велико Търново става по-добър град за живеене от София, после минават нови 365 дни и внезапно Русе става по-добър град за живеене от Велико Търново. Каква е тая работа?

Тъпа, каква да е.

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com