Астрономи уловиха загадъчен сигнал от дълбокия Космос

9488
Астрономи уловиха загадъчен сигнал от дълбокия Космос
Снимка: Thinkstock

Всички любители на космическите загадки имат повод за интересни дебати около едно ново събитие, регистрирано преди дни. Астрономи уловиха тайнствен сигнал от дълбокия космос, пристигащ от разстояние 240 милиона светлинни години, съобщава Segodnya.ua.

Специалистите успели да установят от къде точно идва сигналът. Според тях той пристига от клъстера Персей, който е  един от най-големите обекти във Вселената.

Най-добрият начин да колонизираме Космоса е да принтираме хора на други планети?

Според Адам Стелтцер, водещият инженер за мисията на роувъра Curiosity на НАСА, за да изпратим хора на отдалечени планети, имаме две въ...

Непознатият сигнал представлява разпространение на електромагнитно излъчване с определена дължина на вълната в рентгеновия диапазон. Точният произход на това излъчване не е ясен и по тази причина учените имат само някои предположения за природата на сигнала. Според една от версиите източникът на сигнала може да бъде разпад на стерилни неутрино. Това са едни от частиците, които се смятат за принадлежащи към мистериозната тъмна материя, коментират учените. Да припомним, че в научните среди се смята, че към „тъмната материя“ са включени приблизително 85% от веществото във Вселената.

Звездният куп Персей често е наричан „космически титан“, тъй като той е един от най-масивните обекти в известната на нас част от Вселената. Той представлява сам по себе си хиляди и хиляди галактики, разположени във вътрешността на обширен облак от космически газ.

Известно е, че учените регистрират не за първи път подобни необясними явления, произхождащи от този регион.

Например, през 2003 г. те успяха да "уловят" излъчван от там необичаен периодичен хармоничен сигнал, динамичният диапазон на който се намираше на 57 октави по-ниско от средните клавиши на фортепианото.

50 млн. долара за екскурзия до Космоса

Желаещите да се отправят на "туристическа екскурзия" до Международната космическа станция на борда на кораба "Союз" ще трябва да запла...

Редактор: Анна Маринова

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com