Бойко Борисов тренира усилено ролята на лъжливото овчарче

10242
Бойко Борисов тренира усилено ролята на лъжливото овчарче
Снимка: БГНЕС

Борисов е заприличал на палячо. Тези много силни думи буквално изстреля бившият председател на Вътрешната комисия и депутат от ДСБ Атанас Атанасов по адрес на премиера заради коментара му, че стрелбата в Слънчев бряг, при която беше тежко ранен Митьо Очите и загина един от охранителите му всъщност била махленска свада.

Коментар на редактора

Чалгата никога няма да си тръгне от "Шоуто на Слави"

Президентът е поискал въпросите на референдума на „Шоуто на Слави“ да се обявяват за противоконституционни, а не е поискал ...

Няма как тези думи да бъдат подминати просто като поредна политическа атака. Защото подозренията и многото версии за случая навяват за друга картина. Твърда информация няма, но лошото е, че няма и да има – просто МВР отдавна се ползва с изключително ниско доверие от страна на гражданите. И не е без основание – все още разкриваемостта на престъпленията е под 50%, да не говорим колко са осъдените. А хората се интересуват най-вече от престъпленията, които ги засягат лично – кражбите. Там разкриваемостта е около 1/3.

При това положение всяка хвалба в посока МВР е подозрителна. А като сложим на везната и източникът на хвалбите става съвсем зле. Бойко Борисов отдавна е известен с резките промени на позицията си и с откровените лъжи, които сипе в публичното пространство. Последният крещящ пример е от вчера (9 юни) – и то точно от газовата конференция, на която Борисов защити „махленската версия“ за Митьо Очите. Тогава премиерът каза и нещо по темата на събитието, на което беше отишъл – че до седмица-две почваме да строим интерконектора с Турция. Почваме, но друг път – ситуацията с тази междусистемна газова връзка е на ниво предпроектно проучване! Имаме единствено подписан Меморандум за разбирателство, който е в сила от 28 март, 2014 година, когато ГЕРБ беше още опозиция. На прост език това означава, че още няма уговорено със сигурност трасе, няма Оценка за въздействие на околната среда, няма никакви договорени и подписани технически и финансови параметри! Как тогава ще строим след максимум две седмици?! Само документите за всичките неща ще се подготвят две седмици, да не говорим за одобрения като това за ОВОС!

След като от устата на Борисов излизат такива неща за нещо, което може да бъде проверено с два клика на мишката, как да се вярва на този източник за стрелбата в Слънчев бряг? Става като приказката за лъжливото овчарче – един път може и да каже истината, но никой няма да му повярва. А тежестта на обвиненията към СДВР за наркотрафика си остава. Всъщност тежестта нараства!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com