Божков се изгаври класически с Борисов

20651
Божков се изгаври класически с Борисов
Снимка: БГНЕС

Никога не е късно да станеш за резил. Тази стара българска приказка беше претворена в нова реалност предвид сутрешните събития, касаещи един от най-популярните футболни клубове в България.

За все още неразбралите – малко преди 8:00 часа, "Нове Холдинг", разбирай Васил Божков, официално обяви, че дарява акциите на ПФК "Левски" на премиера Бойко Борисов. Малко преди 9:00 часа, пред портите на властта, разбирай Министерски съвет, се появи вечната съвест на журналистиката в България, включително спортната – Сашо Диков, с пакет акции. Акциите на "Левски", разбира се, да не се объркате. И Диков обясни, че Васил Божков го помолил да ги даде на Борисов. А малко след 9:30 часа спортният министър Красен Кралев слезе и каза, че премиерът нямал желание и морално право да ги вземе. Пресаташето на Борисов, Севделина Арнаудова, пък обобщи всичко: "Господин Диков, вземете пакета и към една друга балканска столица може да го занесете - маниерът е същият".

Отзад-напред – всъщност, маниерът не е съвсем същият. Защото Цветан Василев, живеещ официално в Белград, не прати никакви акции на Борисов. Но вече маниерът от другата страна наистина си е съвсем същият, а рецептата е:

1. Тръгва голям скандал с основно съдържание "престъпление" и разлики единствено в подправките.

2. Всички разбират за него, но основният обвиняем на повърхността – Василев или Божков, успява да избяга от България преди да бъде задържан.

Сашо Диков разкри ще даде ли акциите на феновете на "Левски"

"Няма как да занеса акциите на феновете, защото не е това волята на Божков. Ако след този развой на събитията, Божков каже да ги дам на...

3. В нито един от двата случая прокуратурата и МВР не успяха първо да задържат обвиняемия, а чак след това наяве да излезе точка 1.

4. И Василев, и Божков си живеят живота, като отвреме-навреме разбъркват кафявата субстанция, известна като българска олигархо-политическа класа, от която дълго време бяха неизменна част – на принципа "хляб и зрелища". По-точно, втората част от принципа. Защото като си вътре в нещата, можеш по-добре да се ориентираш как да жилиш. А кафявата субстанция се прави за пред хората, че не е кафява и си мисли, че ѝ вярват масово.

За всеки що-годе с капка акъл в главата остава единствено въпросът – да продължи ли да се забавлява или да се опита според силите и възможностите си да проумее и да работи за това, което дори Сашо Диков каза пред врата на Министерския съвет – феновете на "Левски" да бяха мислили да протестират и да се борят за върховенство на правото, за да има справедливост в отсъжданията на съда за всички, а не дали някой ще каже, че подкрепят Васил Божков. Докато стане второто – БАТЕ Борисов!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com