Борисов като руската армия – още се прави, че не е загубил

10816
Борисов като руската армия – още се прави, че не е загубил
Снимка: БГНЕС

Идват поредни избори и Бойко Борисов пак стана актуален. Толкова, че да напомни на хората с неизключила тотално памет за какво става въпрос.

Не, не че щял този път да е депутат. Има и по-интересно – в профила му във Фейсбук, под публикациите му се забеляза една нова тенденция на политическо преклонение към НЕГО. А именно – борба на пропагандата с пропаганда. Гасим огъня с огън.

Не е изцяло ново, но тук има определено нова висота. А именно – лели ГЕРБ ще дерат очите на всеки, който вземе синовете им да воюват. Страхът е, че ще воюват в Украйна ... на страната на Русия! Заради Радев, разбира се.

Това е венец на евроатлантизма. И доказателство, че кръгът на Борисов отдавна е изчерпал каквито и да е идеи. Защото кога се познава най-ясно, че не ставаш – като почнеш да твориш глупости. Не конкретно тази за воюващите за Русия – тя е просто черешката на тортата, показваща докъде са нещата с политическата шизофрения.

Противоречията във всяко изказване на Борисов избождат очи, оглушават и те карат да немееш. Главният прокурор не можело да е недосегаем, но депутат на Борисов и шеф на правна комисия пръв се хвърли да спира механизма за контрола на този главен прокурор. Дойде "Магнитски" и Владислав Горанов вече не е член на ГЕРБ, но Владислав Горанов казва, че е. Асен Василев е виновен за еврозоната, а не Борисовата партия, която направи всичко да свали редовното правителство и остави държавата в ръцете на Румен Радев, който се чуди как да се поклони на Кремъл, без много да се види. И още, и още, и още ...

В силата си като политик Борисов беше почти стигнал до ореол на държавник – само в очите на слепите, но те бяха повечко. Защото държавник е този, който има визия. Този, който рискува – риск губи, но риск и печели. А този, който се тупа в гърдите как е приятел с всички, накрая не е приятел на никого. И не е свършил нищо, освен за себе си и тези, които са го крепили.

Идва време в живота на всеки, когато трябва да се усети, че е свършил и да си почива. Иначе става смешно. Много. А тогава краят е особено болезнен - по-лошо от присмеха за един политик няма.

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Санкциониран си по "Магнитски"? Ставаш за водач на листа

Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com